Mainos

Kommentti: Kiire on kova – ambulanssimies pesi kasvonsa verestä ja sanoi lauseen, joka jäi päähäni soimaan

1:30

Seurasin tänään Helsingin Töölön sairaalassa, kuinka liikenteessä vakavasti vammautunut potilas kiidätettiin hoitohuoneeseen ja päivystyshenkilökunta kävi töihin.

Ammattilaisia huoneessa oli viitisentoista – täysi keskittyminen potilaan pelastamiseen. Kaikilla on ennalta määrätyt tehtävät ja potilaan tutkiminen ja hoito tapahtuu monella tasolla yhtäaikaisesti. Orkesteria johtaa traumakirurgi.

Kun potilaan vointi on saatu tasapainoitettua, koko ihminen kuvataan muutaman millin välein ja selvitetään kaikki vammat sisäelimistä, aivoista, luista ja lihaksista.

Lähtiessäni kysäisin ambulanssin kyydissä pelastustoimissa olleelta palomies-sairaanhoitaja Jesse Heinolta, voisiko hän antaa kommentin MTV Uutisten katsojille ja lukijoille.

– Turvallisesti perillä on parempi kuin ei perillä ollenkaan, kuului vastaus.

Ennen kommenttiaan hän pesi naamansa verestä.

Heino sanoi myös jotain muuta, mikä jäi päähäni soimaan:

– Nykyään kaikilla on kova kiire.

Kiireen ammattilainen pelastaa kiirehtiviä.

Matkalla toimitukseen mietin, että päivänä, jolloin poliisille on ilmoitettu yli 200 liikenneonnettomuutta (poliisin johtokeskuksen ohjelma lopetti toimintansa 200:n kohdalla), voi vain tyyneydellä todeta, että onneksi käynnissä olevat työtaistelutoimet eivät yllä päivystykseen.

Sillä he, jotka Suomessa selviävät kolariautoista leikkauspöydille, ovat hyvissä käsissä.

Video yllä: MTV oli paikalla, kun Töölön tapaturma-asemalle saapui vaikeasti vammautunut potilas. Video ei sovellu herkille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.