Kommentti: Edessä voi olla kaikkien aikojen snookerviikko – MM-kisoissa ennennäkemätön tilanne

Pelkkä vilkaisu snookerin MM-kisojen puolivälieräkaavioon riittää. Käsillä voi hyvinkin olla kaikkien aikojen snookerviikko, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

MM-ylisuorittaja Anthony McGill

Viileä Stuart Bingham

Uudestisyntynyt Mark Williams.

Tietokoneentarkka Mark Selby.

Vapautunut Neil Robertson

Nälkäinen Kyren Wilson

Kliininen Shaun Murphy

Yliluonnollinen Judd Trump

Tämä kahdeksikko painuu snookerhistoriaan, sillä ensimmäisen kerran lajin MM-puolivälierissä pelaa vähintään kuusi jo maailmanmestaruuden voittanutta taituria. Yllä olevista nimistä ainoastaan McGill ja Wilson jahtaavat ensimmäistä MM-pokaaliaan. 

Monen snookerseuraajan mielenkiinto on ankkuroitu vangitsevaan Ronnie O'Sullivaniin, joka tavoitteli tänä vuonna Stephen Hendryn ennätyksen tasaavaa seitsemättä maailmanmestaruutta. Anthony McGill päätti tuon ennätysjahdin, mutta MM-kaavio pullistelee tästä huolimatta todellisia herkkupaloja. 

Vuosi sitten MM-välierän 16-17-luvuin hävinnyt McGill jatkaa hämmästyttäviä otteitaan Crucible-teatterissa. Vastassa on Bingham, joka pääsee 2015 MM-tittelistään ja vuoden takaisesta Masters-tittelistään huolimatta aina iskemään ikään kuin varjoista. 

Seuraavassa parissa pöydällä on kuusi maailmanmestaruutta. Mark Selby haluaa vaihtaa vuoden takaisen katkeran 16-17-välierätappion O'Sullivanille neljänteen MM-titteliin ja voittoon toisesta legendasta, Mark Williamsista. Walesilainen Williams on ollut kahdella ensimmäisellä kierroksella kuin uudestisyntynyt – niin lennokasta peliä hän on esittänyt. 

Kahdessa muussa puolivälierässä on kaavion alaosan neljä parhaiten sijoitettua pelaajaa.

Neil Robertsonin pääkoppa on taas mestaruuskunnossa, kun aussitähti sai tuskallisen pitkän tauon jälkeen isänsä seurakseen Englantiin. Vastus on timanttinen, kun viime vuoden finalisti ja nyt kuudetta vuotta peräkkäin vähintään puolivälierissä pelaava Kyren Wilson hakee MM-täyttymystä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kattauksen täydentää suursuosikki Judd Trumpin ja Shaun Murphyn kohtaaminen. Silmiä hivelevällä tekniikalla palloa lyövä Murphy on niitä harvoja, jotka pystyvät edes yrittää vastata Trumpin ilotulitukseen, ja kaksikosta kokeneemman englantilaisen osakkeita nostaa paineeton tilanne. 

Tittelin voi viedä näistä herroista kuka tahansa, mutta oma veikkaukseni on se, että seuraava maailmanmestari on Selbyn ja Williamsin välisen otteluparin voittaja. 

Perusteluja on vaikea antaa, sillä kaavio on ilmiömäisen tasokas. Kyse on tunteesta.

Nyt nautitaan. 

MM-snookerin puolivälieräparit:

Anthony McGill (16) – Stuart Bingham (18)
Mark Williams (12) – Mark Selby (4)

Neil Robertson (3) – Kyren Wilson (6)
Shaun Murphy (7) – Judd Trump (2)

Suluissa pelaajan sijoitusluku MM-kaaviossa. Välierissä kohtaavat McGill/Bingham–Williams/Selby ja Robertson/Wilson–Murphy/Trump. Puolivälierävoitto vaatii 13 erävoittoa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja