Kommentti: Cristiano Ronaldon myrskyisä Manchester United -saaga päättyi, mutta osaako seura oppia siitä olennaisen?

Christiano Ronaldo lähtee Manchester Unitedista välittömästi – tämä asiasta tiedetään 4:26
MTV Uutiset Live: Manchester United antoi Cristiano Ronaldolle lähtöpassit – mitä se tarkoittaa molemmille osapuolille?

Vääjämätön tapahtui, kun Manchester United ilmoitti purkaneensa Cristiano Ronaldon sopimuksen – yhteisymmärryksessä – kuinkas muuten. Old Traffordilta kaikui Qatariin asti helpotuksen huokaus, mutta jättiseuran tilanne on vielä kaikkea muuta kuin vakaa, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Päätöksessä voi nähdä uutta nahkaansa luovan Manchester Unitedin palauttavan Sir Alex Fergusonin aikakauden hierarkiaa, jossa yksikään tähdistä ei puhu ja toimi joukkueen vahingoksi ilman seuraamuksia.

Ronaldo todennäköisesti kuitenkin tiesi itsekin, mihin Piers Morganille annettu haastattelu johtaisi. The Athletic kertoi viime viikolla seuran aloittaneen toimenpiteet sopimuksen purkamiseksi.

Vaikka railakkaat lausunnot kesken kauden olivat joukkueurheilun eetoksen vastaisia, ne sisälsivät seuran kannalta myös konkreettista kritiikkiä, jota se ei Ronaldon lähdettyäkään voi jättää huomiotta.

Fanienkin hampaissa ollut Glazerin perhe ei ole kriitikoiden mukaan panostanut seuraan lähellekään riittävästi. Seuran tilaa ja suuntaa suomineen Ronaldon mukaan esimerkiksi kuntosalit ja uima-altaat olivat samalla tolalla kuin tämän lähtiessä vuonna 2009.

Joukkueen tulokset ovat päävalmentaja Erik ten Hagin alaisuudessa petraantuneet, mutta pelkkä Ronaldon lähtö ei itsessään vastaa kaikkiin kysymyksiin jättiseuran suunnasta, suhteesta pääkilpailijoihin, seuran kaikkien työntekijöiden kompetenssista ja omistajien prioriteeteista – monista niistä asioista, joista Ronaldo kritiikkiä esitti.

Iso osa vuodatuksesta luottotoimittajalle on tietysti tutumpaa minä-minä-egoilua, mutta seuraan kohdistuneessa osuudessa voi nähdä myös viimeisen rakkaudenteon tahoa kohtaan, joka kasvatti hänestä supertähden.

Onko Manchester Unitedissa nähdyistä arvovaltataisteluista huolimatta nöyryyttä huuhtoa Ronaldon haastattelusta seuran kannalta olennaiset ja tehdä niistä viisaita johtopäätöksiä, jotka valaisisivat vielä kirkkaammin sitä lupaavaa suuntaa, johon se on vuosien harhailun jälkeen lähtenyt?

Lue myös:

    Uusimmat