Kommentti: Avioero, tv-tähteys ja kypsä ikä – näistä syistä Meghan Markle on paras mahdollinen puoliso prinssi Harrylle

2:51

Prinssi Harry avioituu kuvankauniin amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen kanssa.

Englannin prinssi Harry, 33, astelee tänään alttarille näyttelijä Meghan Marklen, 36, kanssa. 

Markle on hyvin epätodennäköinen vaimo jäykän brittihovin villille nuorukaiselle. Hän on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja suuri yleisö tuntee hänet parhaiten Pukumiehet-sarjasta.

Marklen ammatti ei kuitenkaan ole ainoa epätavallinen piirre prinssin puolisolle. Markle on ollut naimisissa kerran aiemminkin. Hän nai ohjaaja Trevor Engelsonin vuonna 2011 vuosien seurustelemisen jälkeen. Pari erosi vuonna 2013.

Ei tarvitse mennä kovin kauas brittihovin sukupuussa, kun avioero on ollut este uudelle liitolle. Kuningatar Elisabetin sisko Margaret ei mennyt koskaan naimisiin elämänsä rakkauden Peter Townsendin kanssa, koska tämä oli paitsi vanhempi mies, hän oli ollut naimisissa jo kerran aiemmin.

Toisaalta, mitä isä ensin, sitä poika perässä. Prinssi Charles ja herttuatar Camilla ovat molemmat eronneita ja silti naimissa. 

36-vuotiaasta Marklesta tulee kirkkaasti vanhin morsian, joka on liittyy brittihoviin. Jo prinssi Williamin puoliso, herttuatar Catherine, oli verrattaen iäkäs morsian ja hän oli häiden aikaan 29-vuotias.

Tähänkin poikkeuksena pätee Camilla, joka oli 58-avioituessaan Charlesin kanssa. 

Mutta mitä muuta Markle on kuin eronnut 36-vuotias näyttelijä Yhdysvalloista?

Markle on hyväntekijä.

Markle nimitettiin vuonna 2016 Kanadan World Visionin hyvän tahdon lähettilääksi. Hän matkusti Ruandaan kampanjoimaan puhtaan veden puolesta.

Markle on työskennellyt myös muun muassa YK:n tasa-arvojärjestö UN Womanin lähettiläänä ja lanseerasi sukupuolten välistä tasa-arvoa ajavan HeforShe-kampanjan syyskuussa 2014.

Myös prinssi Harry tunnetaan hyväntekijänä, jonka sydäntä lähimpänä ovat eläimet ja lapset. Hän vastustaa salametsästystä ja työskenteli välivuotensa aikana orpokodissa Lesothossa. 

Markle edustaa erilaista etnistä alkuperää.

Hän syntyi vuonna 1981 Kaliforniassa perheeseen, jossa isä on syntyperältään eurooppalainen ja äiti afroamerikkalainen. Hän on puhunut paljon siitä, miten hän kantaa juuriaan ylpeästi ja haluaa tuoda ne esille.

Markle on tottunut julkisuuteen. 

Markle nousi maailmanlaajuiseen julkisuuteen viimeistään silloin, kun Pukumiesten ensimmäinen tuotantokausi pamahti eetteriin. Hän osaa toimia median kanssa, eikä säikähdä vähästä. 

Ammattilaisuuden huomaa, kun vertaa Marklesta ja herttuatar Catherinesta otettuja ensimmäisiä paparazzikuvia. Siinä missä, Catherinen silmistä loisti hämmennys ja pelko, Markle esiintyi kuvissa tyynesti hymyillen.

Hovi on hyväksynyt Marklen. 

Brittihovi on maailman vanhin hovi, jonka julkisuuskuva on siloitetu ja jäykkä. Hovin julkaisema tiedote suhteesta kertoo kuitenkin sen, että Markle on hyväksytty perheen jäseneksi kaikesta epätavallisuudesta huolimatta. 

Itse en äkkiseltään keksisi parempaa puolisoa prinssi Harrylle. Marklen kaltainen vahva, itsenäinen, hauska ja viisas nainen ravistelee brittihovin julkisuuskuvaa juuri sopivalla tavalla. Marklella on taustallaan jo yksi pitkä ja vakava suhde, joten hän tietää, mitä sitoutuminen suhteeseen vaatii ja tarkoittaa. 

Juuri epätavallisuus tekee suhteesta aidon tuntuisen. Kyseessä on kaksi aikuista ihmistä, joita yhdistävät niin rakkaus hyväntekeväisyyteen kuin julkisuuden riemut ja varjot.


Suora lähetys häistä suomeksi selostettuna AVAlla ja Katsomossa lauantaina 19.5. klo 13-16:30. MTV.fi seuraa häitä koko päivän!

Kommentti julkaistiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2016

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja