Yksi Huuhkajien taistelija ylitse muiden – asiantuntija ylistää EM-suoritusta estoitta: "Pakko antaa kymppi"

3:35
Tulosruutu: Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä.

Huuhkajien arvokisataival on tältä erää päätöksessä. Jatkopaikka on monen mutkan takana, joten Suomen EM-taipaleen arvioinnin aloittaminen on paikallaan.

MTV Urheilun asiantuntijana kisoissa toimiva Mehmet Hetemaj nostaa esille kolme Huuhkajien selkeintä onnistujaa.

Parhaan arvosanan saa vasen laitapuolustaja Jere Uronen, josta huokui Hetemaj'n mukaan suoritusvarmuus.

– Omissa papereissani Uronen on ihan ykkönen, koska hän pelasi todella kypsästi. Puolustussuuntaan pakko antaa kymppi. Mieleeni ei tule yhtäkään epäonnistunutta diagonaalijuoksua tai yhdellä yhtä vastaan -tilannetta, Hetemaj analysoi.

– Uronen pystyi aina estämään laitahyökkääjän paremman jalan. Lisäksi hän pelasti kaksi varmaa maalia. Vaikka Suomi hyökkäsi vain vähän, ylöspäinkin Uronen oli aina todella rauhallinen.

Belgialaista Genkiä edustava Uronen pelasi maanantain viimeistä 20 minuuttia lukuun ottamatta Suomen otteluissa täydet minuutit. Ikimuistoiseksi hetkeksi muodostui Joel Pohjanpalon osuman alustaminen tarkalla keskityksellä avausottelussa Tanskaa vastaan.

8:55

Videolla Urosen taidokas keskitys Pohjanpalon puskemaan voittomaaliin Tanskaa vastaan.

– Hän antoi muutamia todella hyviä syöttöjä syvältä suoraan Teemu Pukin jalkaan. Haetuissa syötöissä oli aina jokin selkeä idea. Keskitykset eivät lähteneet vain siinä toivossa, että olisipa siellä joku. Pää oli jatkuvasti ylhäällä ja hänellä oli selkeä ajatus siitä, mihin pallot tulisi laittaa, Hetemaj sanoi. 

Urosen jälkeen Hetemaj nosti esiin maalivahti Lukas Hradeckyn. 14 torjuntaa, yksi torjuttu rangaistuspotku, kolme päästettyä maalia, yksi nollapeli. Leverkusenin tähtivahti pelasti Suomen lukuisia kertoja kisojen aikana. Belgia-ottelussa pitään elossa säilyneet jatkopaikkatoiveet perustuivat juuri Hradeckyn huippuiltaan. 

– Luke pelasi loistavat kisat, mutta se ei ole edes mikään uutinen. Hän on Bundesliigassa ja Mestarien liigassa pelannut maailmanluokan huippumaalivahti, Hetemaj tiivisti.

Kolmantena nimenä Hetemaj nostaa Pohjanpalon.

Ennen kisoja Suomen hyökkäyspelin odotukset lepäsivät Teemu Pukin harteilla. Norwich-hyökkääjän ollessa silminnähden puolikuntoinen Pohjanpalon vastuu kasvoi entisestään.

Huuhkajien EM-historian ensimmäinen maali kirjattiinkin Union Berlinissä viime kaudella lainalla 20 ottelussa kuusi maalia tehneen HJK-kasvatin nimiin.  

– Yksi maali ja toinen jäi pienestä kiinni. Hän oli nälkäinen ja pystyi pitämään palloja ahtaissakin tiloissa. "Jolle" on aina ollut hyvä käyttämään vartaloa, mutta näissä kisoissa näytti siltä, että hän on kehittynyt vuosien myötä myös pallon suojaamisessa. Hän osaa taitavasti asettaa kropan pallon ja vastustajan väliin, Hetemaj näki.

– Pohjanpalo sai hankittua Suomelle myös monta vapaapotkua, joiden kautta tuli arvokkaita hengähdystaukoja.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja