Mainos

Kommentti: Arkadianmäen Wilma-viestejä – yhteiskuntaopin kotiläksyt tekemättä ja voiteluongelmia liikunnan tunnilla

2:09
Kokoomus kärsi epäselvistä hoitajakannoistaan.

Arkadianmäen yläasteella on ollut taas vilkas viikko. Tässä poimintoja jakson kolme ja juuri alkaneen jakso nelosen salaisista Wilma-viesteistä, jotka MTV Uutisten kolumnisti Eeva Lehtimäki on saanut käsiinsä lähdesuojan turvin.

Yhteiskuntaopin tunnilla: Kotiläksyt tekemättä monella. Siksi tällä viikolla opiskeltu ahkerasti vanhustenhoidon linjauksia viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Kerratkaapa kotona vielä desimaalilaskua. Samalla oppilaat saavat kirjoittaa esseen aiheesta Vanhuspopulismi - rahat vai henki?

Kasvatuskeskustelu: Voisitteko tulla vielä kouluun selvittämään kokoomusnuorten ja Sannan tamperelaista saippuakahakkaa? KiVa-kouluna yritämme pitää nollatoleranssin poliittisessa hiekan heitossa. Henrik pyytänyt anteeksi ja myöntänyt että ”tuli sellanen huti”.

Poissa: Juha Sipilä. Syy: flunssa. Juha ei osallistunut historian tunnin ryhmätyön ”Perustulo – vastikkeellinen vai ei? Uuninpankolle ei jäädä makoilemaan esittelyyn.

Opettajan terveiset: Esitelmän kytkös keskustan puoluekokouksen päätökseen ja Keskustan pitkään linjaan perustulosta jäi epäselväksi. Muuten reippaasti esitelty raportti. Ryhmätyö ei sujunut ilman jännitteitä. Sitä voisi parantaa ensi kerralla.

Koulun kyselytunti: Taas rähinöintiä ja levotonta meininkiä. Nyt valtiovarainministeriön virkamiesten talouslinjauksista, verotuksesta ja vanhusten hoidosta. Eero ja Petteri laitettu jäähylle lopputunniksi. Petteri huudellut, ettei tämä ole mikään Kokoomuksen kyselytunti. Eerolle muistutus jo keskiviikon välikysymystunnista. Hoidetaan ne käsien dramaattiset heiluttelut ilmaisutaidossa.

Tiedoksi: Annikan ja perustuslakivaliokunnan monta jaksoa valmisteltu ilmiötyö ”Lausunto sote- ja maakuntauudistuksesta” valmistuu todennäköisesti ensi viikon maanantaina. Oppilaat kutsutaan jumppasaliin kuulemaan tuloksia. Ottaako Krista tästä sitten kopin?

Ilmoitus: Entinen opettajamme Raimo Sailas vierailee koulussa ensi viikolla. Esitelmän aiheena on ”Suomella ei ole varaa toiseen velkaryyppyyn – vastuutaan pakoilevat poliitikot höveleinä”. Tapahtuman avaa vararehtori Martti Hetemäki. Luvassa kahvia ja pullaa. Lisäksi kuullaan oppilaskunnan puheenjohtajan (mikäli tervehtynyt) Juha Sipilän vastapuheenvuoro: ”Ei tarvitse leikata, kun työllisyysaste hoitaa homman”.

Luokanvalvojan viesti: Koulun johtokunta ja rehtori käsittelevät Sampon ehdotusta koulun entisen mestariurheilijan muistamisesta valtiollisilla hautajaisilla. Sampon kanssa käyty keskustelu hienotunteisuudesta sekä muistutettu, etteivät tulevat oppilaskunnan vaalit saa vaikuttaa koulun linjauksiin.

Liikunnanopettajan tiedote: Koulumme osallistuu eduskuntahiihtoon. Viime jaksolla omia kilometrejään on parantanut eniten Jussi H, Putkosen tasatyöntöopeilla. Antti-Sannan joukkue jatkaa kärjessä, tosin vauhti on vähän hiipunut. Edellisen eduskuntahiihdon mestarijoukkueen Suomi kuntoon -sivakointi ei suju, tällä hetkellä kisassa vasta kolmantena. Perinteiseen luottava Pekka on jo ihan kannoilla. Petterin voitelu meni viime ja tällä viikolla totaalisen pieleen. Suksivalinnassa myös ongelmia. Lin alkukauden hyvä tuloskunto on myös hiipumassa. Muistakaa kotona kuitenkin kannustaa, sillä äänestäjistä 20 prosenttia päättää voittavan joukkueen samana päivänä kuin käy äänestämässä tai joitakin päiviä ennen äänestämistä (e2 Tutkimus).

Muuten tunti sujui hyvin. Otit vastuuta opiskelustasi ja osallistuit aktiivisesti, erityisesti Twitterissä.

Ps: Talviloma alkaa 15.3. Lukukauden päättäjäiset 10.4. Todistusten ja stipendien jako 14.4.2019. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja