Mainos

Kommentti: Alkaako eduskunnassa Väyrynen-show?

Tänään se tapahtuu, keskustasta eronnut Paavo Väyrynen palaa europarlamentista eduskuntaan. Kesäteatterimies pääsee isommalle näyttämölle ja saattaa pitää puheenvuoronkin jo ensimmäisenä päivänä.

Sipilän hallitus ei varsinaisesti tarvitsisi ylimääräisiä juonenkäänteitä ja sivuhenkilöitä, sote- ja maakuntauudistuksen läpiviennissä on jo riittävästi jännitettävää. Sote-uudistuksen takana on täpärä enemmistö eduskunnassa. Jos Väyrynen äänestää sote-uudistusta vastaan, hallituksen esityksen takana on 101 kansanedustajaa 200:sta.

Nyt sitten katsotaan, löytääkö Väyrynen eduskunnassa hyvän vireen vai onko aika lopullisesti ajanut Väyrysen ohi. Väyrysen energiaa ovat vieneet hänen perustamansa Kansalaispuolueen sisäiset kiistat. Väyrynen aikoo nyt eduskuntaan palatessaan perustaa Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän, mikä ennakoi lisäriitoja.

Eduskunnasta Väyrysen tieltä väistyy toinen vahvojen mielipiteiden mies, Mikko Kärnä. Toimituksissa ehdittiin jo pohtia, jatkuuko ”päivän Kärnä”-nimellä tunnettu tiedottamislinja, mutta Kärnä lupasi ahkeran tiedottamisen jatkuvan.

Kärnä puskee toimituksiin yleensä tiedotteen päivässä, parhaimpina useampia. Kun Sotkamon puoluekokouksen päätöspäivänä sunnuntaina monet muut lähinnä toipuivat viikonlopun rasituksista, Kärnä ehti ottaa kantaa riistakäristystä vastaan sekä kasvisruokavaihtoehtojen ja itsenäisten grillikioskien puolesta.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa Lapin vaalipiirissä saatetaan nähdä ottelu, jossa selviää, vetoaako kansaan paremmin Väyrynen vai Kärnä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.