Mainos

Kommentti: Älä luota Elopiin, älä rakastu Ballmeriin

Olen kuullut liian monta kertaa Stephen Elopin kehuvan äitelästi Suomea ja suomalaisia. Milloin tämä on ollut Nokian sydän, milloin ylpeyden kohde - kauniita sanoja ikävien päätösten ja rankkojen saneerausten jälkeen. Viimeinen kerta rupesi jo ällöttämään.

Mutta miten Elop ymmärtäisikään suomalaista karskia mielenlaatua, koska hän ei koskaan tänne aikonut kunnolla asettuakaan. Käymässä vaan oli. Elop tuli Microsoftilta, lähti sinne takaisin ja vei puhelimet mennessään.

Salajuonikaan ei ole kaukaa haettu, sillä käsikirjoitus on bollywoodia parhaimmillaan. Puhe palavasta öljylautasta romahdutti Nokian Symbian-puhelinten myynnin, osakkeen arvo sukelsi ja raju työpaikkojen leikkaus viimeisteli yhtiön myyntikuntoon. Kypsä, jopa mätä hedelmä poimittavaksi.

En luottaisi toiseenkaan karismaattiseen herraan, Microsoftin Steve Ballmeriin. Historiallisessa tiedotustilaisuudessa Espoon Dipolissa oli Ballmerin vuoro hehkuttaa suomalaisten teknologiaosaamista, ihan Hubia rakentavat Pohjolaan. Microsoftille siirtyvien 4700 suomalaistyöntekijän tulevaisuus näyttää siis turvatulta.

Valitettavasti suomalaisia on muistutettava nyky-Nokian kataluudesta. Nokia on ulkoistanut viime vuosina osan irtisanomisistaan Accenturelle ja Tatalle. Siksi pitää aina varoa, kun Nokia-Microsoftin pomojen huulet liikkuvat.

Toivottavasti kyseessä ei ole Suomen taloushistorian suurin puhallus, sillä sen takuumiehiksi on valjastettu kaksi merkittävää suomalaisjohtajaa, ensisävelissä Jorma Ollila ja nyt loppulaulussa Risto Siilasmaa.

Ainakin kertaalleen Nokian johtajat joutuvat vielä selittämään juurta jaksaen Microsoft-kaupan käänteitä. Marraskuun lopulla sijoittajilla riittää rutkasti kysyttävää Nokian ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Vaikka moni saikin nyt pikavoittoja, niin kaikki menettivät enemmän, suuren suomalaistarinan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.