Mainos

Komennusmiehet rauhoittavat kiistan kahdeksi viikoksi

Komennusmiehet rauhoittavat päivärahakiistasta syntyneen tilanteen kahdeksi viikoksi. Tuona aikana työntekijät pidättäytyvät mielenilmauksista. Asiasta päättivät Turussa tänään koolla olleet komennusmiesten luottamusmiehet.

Komennusmiehet haluavat oman edustajan kiistaa selvittävään työryhmään sekä liikkuvan työvoiman -käsitteen hyväksymistä metallimiehille.

Komennusmiesten vuosia jatkunutta verotusongelmaa on ryhdytty ratkomaan jälleen työryhmässä. Valtiovarainministeriö on pyytänyt eri osapuolia nimeämään edustajansa yhteiseen työryhmään.

Päivärahakiistan takia eräiden telakoiden ja terästehtaiden työntekijät järjestivät viime perjantaina vuorokauden mittaisen mielenilmauksen.

Ministeriön pyyntö lähti tänään Elinkeinoelämän keskusliitolle, Teknologiateollisuudelle, Metallityöväen liitolle, Toimihenkilöunionille, Akavalle ja verohallitukselle. Lisäksi työryhmässä on mukana valtiovarainministeriön edustus.

- Aikataulu on tiukka, mutta tarkoituksena on, että työryhmä päivittäisi edellisen työryhmän ehdotukset huhtikuun loppuun mennessä, kertoo hallitusneuvos Kirsi Seppälä valtiovarainministeriöstä.

Työryhmän kokoonpano pysynyt lähes samana

Työtä helpottaa Kirsi Seppälän mukaan se, että uuteen työryhmään tullee pitkälti samoja henkilöitä, joita edellisessäkin työryhmässä oli.

- Tämän takia meidän ei tarvitse aloittaa aivan alusta, vaan voimme katsoa, mitä vuoden aikana verotus- ja oikeuskäytännöissä on tapahtunut, ja ovatko ehdotuksemme edelleen relevantteja, Seppälä huomauttaa.

Valtiovarainministeriön edellinen työryhmä jätti esityksensä joulukuussa 2006. Siinä esitettiin huomattavia huojennuksia komennusmiesten saamiin jälkiveroihin. Työryhmän esitys oli yksimielinen.

- Ja siitähän on toteutunut jo työasuntovähennys, ja lisäksi verohallinto on myöntänyt huojennukset. Niinpä voi sanoa, että puolet esityksestä on jo käynyt toteen, Seppälä sanoo.

Komennusmiesten luottamusmiehet ovat puolestaan parhaillaan miettimässä päivärahaongelmaa ja mahdollisia uusia painostustoimia Turussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.