Kolmosten äitiä kiitellään – Maria jakoi rohkeat ja rehelliset kuvat synnytyksen jälkeen: "Olen käyttänyt vatsakorsettia noin 4–5 päivänä viikossa"

Synnytys laitoksella vai kotona? 7:43
Kannattaako synnyttää laitoksella vai kotona? Kätilö puoltaa, lääkäri muistuttaa vaaroista – katso video!

Tanskalaista äitiä on kiitelty rehellisten kuvien jakamisesta synnytyksestä toipuvasta kehosta. Aiheesta uutisoivat muun muassa Daily Mail ja BoredPanda.

Syksyllä kolmosia odottava Maria Nordø Jørstad, 36, nousi kuuluisuuteen huiman suuren raskausvatsansa takia. Nyt hän on jälleen jakanut kuvia raskaudesta palautuvasta kehostaan.

Kun Tanskassa asuva Maria odotti kolmosia – Ibenia, Filipiä ja Agnesia – hänen vatsansa väitettiin painavan jopa 20 kiloa. Kuvat huimasta vatsasta muodostuivat viraaliksi, ja jopa sadattuhannet ihmiset alkoivat seurata Instagramissa kolmosia odottavan äidin matkaa.

Kolmoset syntyivät syyskuussa keisarinleikkauksella.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vatsa ei palautunut niin nopeasti kuin Maria odotti

Sittemmin Maria on kertonut Instagramissa lasten saamisen onnesta, mutta myös terveysongelmista.

Viikko synnytyksen jälkeen tuoreella äidillä oli vielä roikkuva, painava vatsa, eikä hänen kohtunsa ollut vielä palautunut takaisin. Roikkuva vatsa sai myös leikkaushaavan särkemään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Neljännen viikon kohdalla kehitystä ei ollut tapahtunut niin paljon kuin Maria toivoi: vatsa roikkui edelleen ja oli "oudonnäköinen".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

12 viikkoa synnytyksen jälkeen Maria jakoi jälleen uuden kuvan vatsastaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– On kulunut hetki viimeisimmästä synnytyksen jälkeisestä kuvasta, ja se johtuu siitä, että minusta tuntui, että edistys on ollut niin hidasta. Olen tehnyt joka päivä hengitysharjoituksiani ja minua on käsketty olla tekemästä mitään fyysisesti vaativampaa, Maria kirjoittaa.

– Olen käyttänyt vatsakorsettia noin 4–5 päivänä viikossa 1–5 tuntia kerrallaan. Viimeisen parin viikon aikana vatsani on vihdoin kutistunut nähtävästi hiukan enemmän, mutta minulla on edelleen pitkä matka edessä.

Kolmosten äiti myös kertoo, että hänellä todettiin myös tyrä sekä vatsalihasten erkauma. Päätöstä leikkauksesta nainen joutuu odottamaan helmikuuhun.

"Aina vilpittömiä, mutta inspiroivia"

Joulukuussa julkaistu kuva on kerännyt jo yli 23 000 tykkäystä. Monet ovat kiitelleet Mariaa hänen rehellisyydestään ja rohkeudestaan.

– Olen niin iloinen, että julkaisit tämän kuvan, koska on kauheaa, kuinka elämme epäaidossa maailmassa… Kaikilla naisilla ei ole kaunis vartalo synnytyksen jälkeen, eräs kommentoi.

Marian urakkaa ja ulkonäköä on tosin myös kehuttu vuolaasti.

– Rakastan, kuinka julkaisusi ovat aina vilpittömiä, mutta inspiroivia. Olet niin kaunis! Kolme vauvaa ja sinä hehkut, eräs kirjoittaa.

– Kannoit kolme vauvaa, kehosi on mahtava ja kaunis! Älä säti itseäsi hitaasta kehityksesta, kehitys on kehitystä, ole ylpeä, toinen sanoo.

Jotain hyvää myös Maria mainitsee: hän alkaa vihdoin mahtua tavallisiin housuihin raskausvaatteiden sijaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Instagram, Daily Mail, LadBible, BoredPanda

Lue myös:

    Uusimmat