Kolmen paprikan kalkkunapiirakka

Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:

200 g kalkkunaleikettä suikaleina
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
½ vihreä paprika
1 sipuli
50 g parmesaanijuustoa lastuina
2 dl kermaviiliä
1 muna
½ tl suolaa
½ dl tuoretta hienonnettua basilikaa
⅓ tl valkopippuria

Päälle:

basilikaa

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Suikaloi kalkkuna, paprikat ja sipuli pitkiksi suikaleiksi. Levitä piirakkapohjalle ensin sipuli- ja kalkkunasuikaleet sekä parmesaanilastut. Asettele sen päälle renkaan muotoon vuorotellen eriväriset paprikasuikaleet. Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Maistuvan lopputuloksen saat myös savukinkulla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat