Kolmen lapsen isä luuli oireita flunssaksi – verenmyrkytys johti jalkojen ja käsien amputaatioon

Flunssaksi luullut oireet paljastuivat hengenvaaralliseksi verenmyrkytykseksi, joka oli lähellä maksaa kolmen lapsen isän hengen. 

Kolmen lapsen isä Chris Garlick, 46, sai tietää sairastuneensa hengenvaaralliseen verenmyrkytykseen vain päiviä sen jälkeen, kun hän oli alkanut tuntea tavallisen flunssan oireita. Pelastaakseen miehen hengen lääkärit joutuivat amputoimaan hänen molemmat jalkansa ja kätensä.

Siitä huolimatta, että mies joutuu nyt opettelemaan täysin erilaista elämää, hän kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen lääkäreille, jotka pelastivat hänen henkensä, mutta myös hänen vaimolleen Karranille, joka on seissyt vahvana miehensä rinnalla.

– Kun olen nähnyt, mitä vaimoni on joutunut käymään läpi, en voi olla muuta kuin kiitollinen. Tämä on kenties pahinta, mitä voit saada eteesi; hän joutui katselemaan, kun romahdin ja hänelle kerrottiin, että tulisin kuolemaan, Garlick kertoo.

Garlick kertoo, että rankka kokemus on auttanut häntä katsomaan elämää uudella tavalla. Lääkärit antoivat hänelle toisen mahdollisuuden olla entistä parempi isä ja puoliso. 

Miehen kunto romahti muutamassa tunnissa

Amputoimiseen päättynyt tapahtumaketju sai alkunsa heinäkuun 15. päivä lauantaina, kun Garlick alkoi valitella flunssan oireita. Seuraavaan päivään mennessä miehen kunto oli heikentynyt todella paljon ja hänelle oli noussut korkea kuume.

– En pystynyt kävelemään suorassa ja päässäni jyskyttävä särky oli kestämätöntä. Tämä on viimeinen asia, jonka muistan, Garlick kertoo.

Vakavista oireista huolestunut vaimo soitti paikalle ambulanssin, joka kiidätti miehen välittömästi sairaalaan tehohoitoon. Miestä ryhdyttiin hoitamaan antibiooteilla, ja ensimmäisen yön jälkeen hänen kuntonsa todettiin vakaaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Toivo toipumisesta jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä pian miehen kunto romahti. Hän kärsi sydämen vajaatoiminnasta, hallitsemattomasta verenvuodosta ja hänen keuhkonsa lakkasivat toimimasta kokonaan. Miehen verenpaine oli laskenut niin matalalle, että veri ei riittänyt pitämään elimiä toiminnassa.

– Neljän aikoihin hän puhui minulle, ja kuuteen mennessä hän oli lähes kuollut; kirjaimellisesti. Neljän päivän ajan he valmistelivat minua pahimpaan ja kertoivat, että hän tulee kuolemaan, vaimo kertoo rankoista päivistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkärit totesivat raajojen amputoinnin ainoaksi keinoksi pelastaa miehen henki. Elokuun lopulla Garlick vietiin leikkaukseen, jossa hänen molemmat jalkansa, toinen käsi ja toisen kädet sormet päädyttiin amputoimaan. Vaativa operaatio sujui hyvin, ja mies on nyt toipumassa hyvää vauhtia. Jos kaikki sujuu kuten tähän asti, isä pääsee viettämään joulua kotiin yhdessä lastensa ja vaimonsa kanssa.

Vaikka mies ei voi enää kävellä ja tuntea hiekkaa jalkojensa alla, hän on kiitollinen toisesta mahdollisuudesta, jonka hän elämälleen sai ja kaikesta siitä, mitä hänen elämässään on vielä jäljellä.

Lähde:  Mirror

***

Vakava sairaus tuli Suville sokkina – vertaistuki auttoi jaksamaan 3:57

Lue myös:

    Uusimmat