Kolmekymppinen mies ammuttiin kerrostalon pihalle keskellä päivää Järvenpäässä – epäillyt pakenivat ja nyt poliisi on erikoisessa tilanteessa

1:15
MTV Uutiset Live: Yksi kuollut ampumavälikohtauksessa Järvenpäässä

Itä-Uudenmaan poliisi kaipaa edelleen vihjeitä ja havaintoja Järvenpäässä viime keskiviikkona tapahtuneesta ampuvälikohtauksesta. Kolmekymppinen mies menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta kerrostalon pihalle.

Poliisi sai viime keskiviikkona 26. toukokuuta iltapäivän aikaan noin kello 14.20 useita ilmoituksia Järvenpäässä Pajalan Sauvakadulla tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta.

Kolmekymppistä paikkakuntalaista miestä oli ammuttu kerrostalon piha-alueella. Poliisi tutkii tapausta tapon rikosnimikkeellä.

– Laukausten vuoksi hätäkeskukseen tuli monia soittoja. Uhria yritettiin elvyttää vielä paikan päällä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista. 

Poliisin saamien havaintojen mukaan paikalta nähtiin laukausten jälkeen poistuvan ripeästi kaksi henkilöä.

Tutkinta on Tyynelän mukaan "pahasti kesken".

– Kahden ihmisen on nähty poistuvan alueelta, mutta en ota vielä kantaa, ovatko he epäiltyjä vai jossakin muussa asemassa suhteessa tähän rikokseen. Vielä ei ole varmuutta siitä, mitä näitä laukauksia ennen on tarkalleen tapahtunut. Alueella olleet ihmiset ovat tehneet paljon havaintoja tapahtuman osalta ja eri motiiveja on tutkinnassa pyöritelty paljon.

Värikäs takki

Tyynelä ei toistaiseksi kommentoi, millaisista motiiveista on mahdollisesti kyse. Hän ei myöskään suoranaisesti ota kantaa siihen, onko poliisi tavoittanut epäillyt tekijät tai tekijän.

– Poliisi on kuullut ja puhututtanut useita tapaukseen liittyviä ja siitä tietäviä henkilöitä. Olemme jututtaneet myös henkilöitä, jotka ovat tapahtuman aikaan pukeutuneet samalla tavalla kuin henkilöt, joiden on nähty pakenevan paikalta. Vielä ei ole selvyyttä, ovatko he oikeita henkilöitä. Kukaan ei myöskään ole tunnustautunut tekijäksi, Tyynelä muotoilee epäiltyjä koskevan vastauksensa. 

Tekovälineestä tutkinnanjohtaja lausuu sen, ettei poliisi ole löytänyt ampuma-asetta ainakaan rikoksen tekopaikalta. 

Toisella paikalta poistuneella henkilöllä on silminnäkijähavaintojen mukaan ollut yllään keltainen huomioväritakki.

Tyynelä pyytää, että tapauksesta havaintoja tehneet tai muutoin tietätävät ottaisivat yhteyttä poliisiin sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja