Kolme murhaa Ruotsissa tehnyt ja nimensä Nikitaksi muuttanut Juha Valjakkala tuomittiin taas ehdottomaan vankeuteen

5:12

Juha Valjakkalana tunnetuksi tullut ja Ruotsissa kolmoismurhan tehnyt Nikita Bergenström, 54, joutuu 80 päiväksi vankilaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Bergenströmin eilen 80 päivän ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli siitä, että Bergenström ei ollut suorittanut käräjäoikeuden hänelle aikaisemmin langettamaa yhdyskuntapalvelua.

Bergenström oli tuomittu helmikuussa 2018 törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vankeuden sijasta 80 tunniksi yhdyskuntapalvelukseen.

Bergenström ei kuitenkaan koskaan aloittanut yhdyskuntapalveluksen suorittamista.

– Bergenström ei ole saanut yhdyskuntapalveluaan aloitetuksi johtuen erittäin heikosta yhteydenpidosta, hänelle varattujen aikojen laiminlyönneistä ja päihtymyksistä johtuen, oikeuden papereista ilmenee.

Annettiin useita mahdollisuuksia

Oikeuden mukaan miehelle annettiin useita mahdollisuuksia aloittaa rangaistuksen suorittaminen.

– Bergenströmille on annettu monta mahdollisuutta aloittaa yhdyskuntapalvelurangaistuksen täytäntöönpanoon liittyvät toimet, mutta hän on ne laiminlyönyt ajalla 30.3.2018-15.1.2019.

Koska Bergenström ei aloittanut yhdyskuntapalvelua, käräjäoikeus muunsi syyskuussa 80 tunnin yhdyskuntapalveluksen 80 päiväksi ehdotonta vankeutta.

Tästä tuomiosta Bergenström valitti hovioikeuteen, joka päätti torstaina olla myöntämättä asialle jatkokäsittelylupaa. Näin ollen käräjäoikeuden syyskuussa antama tuomio jää voimaan.

Bergenströmillä on mahdollista vielä hakea jatkokäsittelylupaa korkeimmasta oikeudesta. 

Bergenström tuli tunnetuksi vuonna 1988 Ruotsin Åmselessä tekemästään kolmoismurhasta. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuonna 2009.

Tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja