Kolme esimerkkivartaloa: Näin valitset itsellesi sopivat bikinit – tietyt seikat otettava huomioon

6:44
Kolme esimerkkivartaloa: Näin valitset itsellesi sopivat bikinit

Uima-asun koon valitseminen on yleensä haastavaa: moni valitsee liian ison asun tai väärän mallisen ylöäosan. Katso videolta ammattilaisen vinkit istuvan uima-asun hankintaan!

Kuuma kesäpäivä houkuttelee rannalle, mutta kaapissa roikkuu edelleen se huonosti istuva uima-asu takavuosilta. Ongelma on monelle tuttu, mutta ratkaisu on helppo  – nykymaailmassa uima-asuvalikoimat ovat lähes rajattomat, ja jokaiselle löytyy jotakin.

Uima-asua valitessa tärkeintä on mukavuus. Vaikka valintoja voikin tehdä vapaasti, muutamia sääntöjä on bikineitä hankkiessaan hyvä noudattaa.

– Jos on kovin pieni povi, toppaamattomat yläosat jäävät usein vähän kuin tyhjiksi. Kevyesti topatut antavat tukea ja muotoa, Change Lingerien maajohtaja Marjo Topi neuvoo.

– Jos povi on kovin iso, kolmioliivi ei oikein tahdo toimia. Oikea koko ei aina tarkoita vain sitä, että se tuntuu hyvältä, vaikka toki sen täytyy tuntuakin hyvältä. Olennaista on myös esimerkiksi se, että povi mahtuu kuppiin hyvin.

Koon valitseminen on yleensä haastava

Vaikka rintaliivien koon voi periaatteessa kääntää suoraan bikiniyläosan kooksi, uima-asun koon valitseminen on yleensä haastavaa. Liian pienen kupin tunnistaa helposti, sillä rinta karkaa siitä ulos joko kainalon puolelta tai dekolteen alueelta. Liian iso uima-asu puolestaan hankaloittaa uimista.

– Elastisen materiaalin luontainen ominaisuus on, että se venyy, kun se kastuu. Usein ajatellaan, että nyt valitsenkin rannalle asun, joka ei kiristä. Silloin tulee yleensä valittua vähän liian iso koko. Kun menee uimaan, asu oikein hörppää vettä, Topi kuvailee.

Alaosaan pätee yksinkertainen vinkki: jos pöksyjä täytyy koko ajan korjailla, joko malli tai koko on väärä.

– Useimmiten koko on väärin. Olemme tottuneet käyttämään tietyn mallisia ja -kokoisia alaosia. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla, ja kysyä kaupassa vaikkapa asiantuntijan neuvoa, Topi sanoo.

"Jokaiselle löytyy varmasti paras malli ja oikea koko"

Bikiniyläosien mallit ovat vuosien saatossa runsastuneet, kun perinteisen yläosan rinnalle on saatu esimerkiksi tankini, toppi, joka on tarkoitettu uimiseen.

– Me naiset olemme eri kokoisia ja -muotoisia. Jokaiselle löytyy varmasti paras malli ja oikea koko. Tavoite on, että kun ollaan rannalla, uimahallissa tai vaikkapa lomalla rantaravintolassa, on mukava olo. Kun yllä on oikean kokoinen uima-asu, kaikki on parhain päin, Topi sanoo.

Joidenkin bikiniliivien kupeissa on toppaus, jonka saattaa saada halutessaan pois. Bikinin olkaimet voi solmia niskan taakse, tai valita olkaimettoman mallin. Marjo Topin mukaan kesä 2019 on todellinen kolmioliivien kesä.

Alaosista voi valita esimerkiksi korkeavyötäröisen high-mallin, pepun päälle laskeutuvan ja takaosasta rypytetyn brasilian-mallin tai lanteelle asettuvan hipster-mallin. Bikinialaosia kannattaa hankkia ainakin kahdet. Niitä voi käyttää ristiin saman yläosan kanssa.

– Kannattaa olla rohkea, kun valitsee bikineitä! Alaosa voi olla eri värinen kuin yläosa. Se toimii erittäin kauniisti. Se on myös huippumuotia tällä hetkellä, Topi vinkkaa.

Vaikka sääntöjä on, niitä ei aina tarvitse noudattaa.

– Kesällä kannattaa olla värien kanssa rohkea. Aurinko vie värejä: kun on paljon valoa, se ikään kuin syö niitä, Topi kuvailee.

– Rannallahan on iloista, on naurua. Silloin saa olla myös runsaasti värejä. Säännöt on tehty rikottaviksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja