Kolmas kulta putkeen? Tässä on Suomen joukkue salibandyn MM-kisoihin

Salibandyn miesten kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Suomi lähtee puolustamaan titteliään joulukuussa, kun Helsingissä pelataan odotetut MM-kotikisat. Päävalmentaja Petteri Nykky julkisti tiistaina joukkueen kisoihin.

– Toissa yönä ei hirveästi nukuttu, kun valinnat pyörivät mielessä, Nykky kertoi tiedotteessa.

– Nyt valittiin mielestäni meidän näköisemme joukkue ja valmennustiimin mielestä paras mahdollinen niin hyvin kuin tällä tiedolla, taidolla ja kokemuksella saatiin aikaan, ja kovasti on mietitty kaikennäköisiä variaatioita mahdollisista eteen tulevista tilanteista. Pohjana ovat ne kentälliset, joilla on paljon pelattukin, vaikka kavereita onkin ollut erilaisista syistä poissa.

Suomi avaa kisat Tanskaa vastaan

Mukana on kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa sekä lisäksi kymmenen varapelaajaa, joista joukkuetta täydennetään, mikäli loukkaantumisia tulee.

Joukkueen kokeneimmat ovat neljän maailmanmestaruuden mies Juha Kivilehto, 39, ja toinen puolustuksen pitkän linjan luottomies Tatu Väänänen, 38.

Nuorimpana mukana on 22-vuotias hyökkääjä Justus Kainulainen.

– Kyllä joukkueen identiteetti rakentuu edelleen hyvälle puolustamiselle ja maalivahtipelille, muuhun meillä ei ole varaa, Nykky painottaa.

– Arvokisoissa pitää puolustaa joka pelissä hulluna ja hyökätä sitten sen mukaan, mihin taitomme riittävät. Vaikka syksyn aluksi Ruotsi pari kertaa voitettiinkin, sen jälkeen on hävitty Ruotsille kolmesti sekä Tshekille rankkareilla. Viimeksi Ruotsia vastaan meille tehtiin maaleja ennen kaikkea tilanteissa, joissa oli ensin hyökätty huolimattomasti, ja etenkin siinä on tarkennettavaa. Nyt valinnat on tehty ja työ alkaa eli virittäytyminen kohti kisoja.

Suomi avaa kisat 3. joulukuuta Tanskaa vastaan ja seuraavana päivänä vastassa on rakas vihollinen Ruotsi. Alkulohkopelit päätetään 5. joulukuuta Latviaa vastaan. MM-kisojen puolivälierät pelataan 8. joulukuuta, välierät 10. joulukuuta ja mitalipelit lauantaina 11. joulukuuta. 

Suomen joukkue miesten salibandyn MM-kisoihin:

Maalivahdit
41 Joonas Kaltiainen, 28, Oilers
35 Lassi Toriseva, 27, Classic

Puolustajat
27 Jonne Junkkarinen, 31, Happee
8 Juha Kivilehto, 39, Classic
17 Janne Lamminen, 35, Classic
66 Mikko Leikkanen, 33, Classic
56 Krister Savonen, 27, Classic
30 Lauri Stenfors, 31, TPS
21 Tatu Väänänen, 38, SV Wiler-Ersigen (SUI)

Hyökkääjät
5 Mikko Hautaniemi, 24, TPS
10 Oskari Heikkilä, 24, Classic
77 Sami Johansson, 28, Classic
73 Justus Kainulainen, 22, Oilers
76 Rasmus Kainulainen, 24, Oilers
61 Peter Kotilainen, 27, Happee
36 Ville Lastikka, 25, Classic
19 Joonas Pylsy, 31, SV Wiler-Ersigen (SUI)
9 Eemeli Salin, 31, Classic
20 Nico Salo, 27, Classic
12 Eetu Sikkinen, 24, Classic

Lue myös:

    Uusimmat