Naisten salibandymaajoukkueessa viisi MM-kisojen ensikertalaista

Sisarukset Oona Kauppi, Veera Kauppi ja puolustaja My Kippilä tähdittävät naisten salibandymaajoukkuetta marras-joulukuun MM-kisoissa. Päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi joukkueen julkistuksessa, että sai rakentaa joukkueen rungon vuoden 2019 MM-kisojen pronssijoukkueesta.

Kokoonpano hioutui aiemmin lokakuussa Lempäälässä pelatun EHT-turnauksen jälkeen. Turnaus päättyi karusti Suomen 2–10-tappioon Ruotsille. 

– Ruotsi-ottelu katsottiin vielä pariin kertaan läpi ja mietittiin pari päivää, mutta kyllä se valmennustiimissä syntynyt konsensus lopulta säilyi. Nyt oli spekulaatioissa muutama pelaaja enemmän kuin kaksi vuotta sitten, ja se teki valinnoista haastavampia. Lähtökohtana oli alusta asti, että mukaan tulee korkeintaan viisi ensikertalaista, kun edellisissä kisoissa Neuchatelissa oli tilanteen pakosta vähän liikaakin, Kurronen kertoi Salibandyliiton tiedotteessa.

MM-ensikertalaisia tämänkertaisessa joukkueessa ovat puolustajat Elli Kylmäluoma, Iida Mettälä ja Daniela Westerlund sekä hyökkääjät Hanna Niemelä ja Laura Rantanen.

MM-joukkueeseen kuuluu 20 pelaajaa. Puolet heistä pelaa kotimaisessa F-liigassa.

– Kansainvälisissä kaukaloissa ero liigapeleihin on se, että aikaa pallon kanssa on paljon vähemmän, kommentoi kevään mestarijoukkueessa PSS:ssa pelaava hyökkääjä Ella Sundström MM-joukkueen valintainfossa. 

Salibandyliitto julkisti myös kymmenen varapelaajan listan. Sen yllätysnimi oli etenkin Classicin Alisa Pöllänen, joka on kuulunut pitkään maajoukkueen vakionimiin.

Naisten MM-kisat pelataan Uppsalassa, Ruotsissa 27. marraskuuta–5. joulukuuta. Kisoihin osallistuu 16 maata.

Suomi pelaa turnauksen B-lohkossa Slovakian, Saksan ja Ruotsin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja