Mainos

Kolehtisummat kasvoivat alkuvuonna

Kolehtihaaveihin on kertynyt rahaa useissa seurakunnissa jonkin verran enemmän alkuvuonna kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Esimerkiksi 30 seurakunnasta muodostuva Helsingin seurakuntayhtymä on kasvattanut kolehtimäärää miltei 75 000 eurolla. Vertailuajanjaksona käytettiin helmikuun ja heinäkuun välistä aikaa.

Myös Espoon evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän alueella kasvua on havaittu. Esimerkiksi Leppävaaran seurakunnassa on kolehtia kerätty ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 2200 euroa enemmän kuin viime vuonna. Olarin seurakunnassa kasvua on tapahtunut miltei 37 prosenttia.

Sama suuntaus on ollut myös monessa muussa seurakunnassa. Osasyyksi kirstujen painon lisääntymiseen arvellaan seurakunnissa sitä, että alkuvuonna euron arvoa ei oikein vielä osattu hahmottaa. Nyt ihmiset mieltävät sen, että kaksi euroa on enemmän kuin vanha kymmenen markan kolikko ja viiden euron seteli on selvästi enemmän kuin entinen kaksikymppinen.

Tulokset eivät myöskään ole täysin vertailukelpoisia, sillä kolehtien määrä riippuu tilaisuuksien, ja niissä käyvien ihmisten määrästä. Lisäksi kesän aikana käydään vähän tavallisissa jumalanpalveluksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.