Kolea kesäsää kangisti yleisurheilijoita Tampereella – Ella Junnila joutui viilaamaan vauhtiaan, Samuelsson löi Purolan niukasti satasella

Yleisurheilun kaksipäiväiset Teemakilpailut päättyivät torstaina Tampereella. Kylmän sään vuoksi tulostaso jäi ainakin joissain lajeissa odotettua vaisummaksi.

Ella Junnila voitti odotetusti korkeushypyn ylitettyään riman parhaimmillaan korkeudesta 186. Hänen kauden kotimainen kärkituloksensa on 190.

– Vähän vaikeat olosuhteet. Kylmä ja märkä yhdistettynä korkeushyppyyn tarkoittaa yleensä märkiä ja kylmissään olevia urheilijoita. Lämpimänä pysyminen oli vaikeaa, Tampereen Pyrintöä edustava Junnila jutteli hyväntuulisesti.

Junnila säikähti hieman korkeudessa 179, kun hän pääsi yli vasta kolmannellaan.

– Rento perussuoritus (kolmannella). Mieli tyhjäksi ja antaa mennä. Kolmas yritys motivoi minua, Junnila paalutti.

Linda Sandblom oli toinen tuloksella 175. Myös Sini Lällä, Jessica Kähärä ja Elin Pajunen ylittivät kyseisen tuloksen.

Kohti oikeaa tulostasoa

Junnila hyppäsi viime vuonna Suomen ennätyksen 195 ja lupaa tämän vuoden tulostasonsa vielä parantuvan.

– Tulokset eivät ole vielä sillä tasolla, mitä haluan, mutta olen menossa sinne. Kunnossa ei ole mitään vikaa, Junnila sanoi.

– Tärkeimmät kisat ovat Turussa samalla viikolla olevat Paavo Nurmi Games ja Kalevan Kisat. Tämä valmistaa siihen, Junnila mainitsi elokuun päätapahtumat.

Junnila on hionut vauhdinottoaan, mutta ei vielä märällä kelillä uskaltanut tehdä radikaalia muutosta.

– Minulla oli toiveena, että olisin päässyt hyppäämään pitkällä vauhdilla. En saanut pitkän vauhdin harjoitusta alle. Sitten kun tuli vielä huono keli, niin poistin riskitekijöitä. Toivon mukaan saan ensi viikolle pitkän vauhdin harjoituksen.

Junnila kilpailee seuraavan kerran 1. elokuuta, jolloin yleisurheiluväki on koolla Kuortaneella.

Telinesäädöt auttoivat

Illan huipensi miesten 100 metriä. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson ja Oulun Pyrinnön Samuel Purola tarjosivat kelpo otatuksen. Kumpikin kellotti ajan 10,53, mutta maalikamera selvitti Samuelssonin voittajaksi.

– Vähän oli vireystilan hakemista. Migreeni alkoi ennen kuin tulin edes paikalle, Samuelsson paljasti heikohkot lähtökohdat.

Samuelsson on kiitänyt satasen tällä kaudella parhaimmillaan 10,28.

– Lähtö ei ollut parhain mahdollinen, mutta sain itselleni luottoa siitä, kun pysyin lopussa Samuelin vauhdissa. Saimme hyvän kisan Samuelin kanssa.

Purolalle satanen oli vasta kauden toinen. Viime viikolla hän juoksi Lahdessa vastatuuleen 10,58. Tampereella keli oli kylmempi, mutta tuuli oli kevyesti myötäinen.

– Positiivinen yllätys. Sain lähdön kulkemaan tosi hyvin. Isän kanssa laitoin alkuviikosta telineasennon erilaiseksi, ja se tuntui tepsivän, Purola tuumi.

– Lahdessa loppu oli suhteessa paljon kovempi kuin täällä. Sitten kun loppu osuu kohdalleen samassa juoksussa hyvän lähdön kanssa, niin ajasta putoaa tosi paljon pois.

Kolmanneksi kiri Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori ajalla 10,72.

Lue myös:

    Uusimmat