Mainos

Kolarin onnettomuus: Pahimmin loukkaantunut yhä sairaalassa, tila vakaa

Suurin osa eilisessä minibussin ja pakettiauton törmäyksessä loukkaantuneista on kotiutunut tänään Lapin keskussairaalasta, uskoo Lapin keskussairaalan johtava ylilääkäri Erkki Kiviniemi.

Onnettomuus sattui eilen aamulla Lapin kolarissa. Turmassa loukkaantui 14 ihmistä, joista yhdeksää hoidettiin Lapin keskussairaalassa.

– Yksi kotiutui jo eilen päivystyspoliklinikalta, loput otettiin sairaalaan, joista tänään on viisi kotiutunut ja yksi kotiutuu huomenna. Olisi ollut kotiutuskunnossa jo tänään, mutta kyytikuviot ratkaisivat, että lähtee etelään lentokoneella aamulla, Kiviniemi selvensi.

Loukkaantuneista kaksi jää sairaalaan, toinen vuodeosastolla ja toinen teho-osastolle.

– Lähinnä se on paikka, jossa pystytään potilasta parhaiten valvomaan hänen vointiaan verrattuna vuodeosastolle. Niin sanotusti tehohoitoa hän ei tarvitse, Kiviniemi kuvaili.

Ylilääkäri Kivimäki kertoo, että heidän vammansa ovat murtumia, jotka eivät tarvitse leikkaushoitoa.

Toisessa turma-autossa, minibussissa, matkusti kahdeksan Tahkon alppikoulun oppilasta. Autoa kuljetti heidän valmentajansa.

Poliisin alustavan tutkinnan mukaan minibussin kuljettaja ajoi ylinopeutta. Todistajat ovat kertoneet poliisille nähneensä minibussin ohitelleen ja ajaneen reilusti yli 100 kilometrin tuntivauhtia, vaikka nopeusrajoitus Ylläksentiellä on 80 kilometriä tunnissa. Minibussiin oli kytketty peräkärry.

Poliisin mukaan minibussi törmäsi suoraan liettualaisten käyttämän Transporterin kylkeen.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä useina vammantuottamuksina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.