Kokoontumisrajoituksia puretaan huomisesta alkaen, kertoo Etelä-Suomen avi – osassa Uuttamaata rajoitus kumotaan kokonaan

Koronatilanteen paranemisen ansiosta rajoituksia puretaan, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessaan. 

Pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Keski-Uudellamaalla rajoituksia puretaan huomisesta alkaen. Alueilla tulevat voimaan kiihtymisvaiheen rajoitukset.

Se tarkoittaa, että sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta, mutta sisätiloissa yli kymmenen hengen kokoontumisissa täytyy olla mahdollisuus pitää turvavälejä.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti, mutta tarkkaa vaadetta kahden metrin turvaväleistä ei ole. Jos sisätiloissa järjestetävässä tilaisuudessa on yli kymmenen henkeä ja ulkotiloissa yli 50, tilaisuuden järjestelyissä on noudatettava THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronatartuntojen ehkäisemisestä.

Lisäksi osallistujilla tulee olla mahdollisuus pestä kätensä ja oleskella mahdollisimman väljästi. Päätös on voimassa huomisesta 15. kesäkuuta alkaen 14. heinäkuuta asti ja se koskee seuraavia Uudenmaan kuntia: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula ja Vantaa.

Video: Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vaati nopeita toimia elinkeinonsa mahdollistamiseksi kesäkuun alussa.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vaatii nopeita toimia – tukea freelancerille ja yleisörajoituksia purettava 2:11

Muissa alueen kunnissa kokoontumisrajoitukset kumotaan kokonaan hyvän koronatilanteen ansiosta. 

Tämän lisäksi julkista ja yksityistä sektoria velvoittanut turvavälimääräys kumotaan Uudenmaan kunnissa, joissa on ollut tiukemmat kokoontumisrajoitukset. 

Lue myös:

    Uusimmat