Kokoomusjohtaja Ilkka Suominen: Näin Ukrainan tilanne vaikuttaa europarlamenttivaaleihin

24:41

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut ministeri Ilkka Suominen uskoo, että äänestysvilkkaus europarlamenttivaaleissa nousee Ukrainan tilanteen vuoksi.

Kokoomuksen entinen pitkäaikainen puheenjohtaja, ministeri Ilkka Suominen sanoo, että Ukrainan tilanne on aiheuttanut täydellisen muutoksen politiikkaan. Eurokriisi on täysin unohdettu, ja Venäjän toimien vuoksi turvallisuudesta on tullut politiikan tärkein teema.

Suomisen mukaan Ukrainan tilanne tulee vaikuttamaan myös tuleviin europarlamenttivaaleihin.

– Luultavasti, kun turvallisuudesta puhutaan, populistiset puolueet saavat hiukan vähemmän kannatusta, ja vakiintuneet suuret puolueet hiukan paremman kannatuksen, Suominen veikkaa.

– Se on osoitettavissa kautta aikojen, että jos tulee ulkoinen kriisi, niin silloin niin sanottuihin vakiintuneisiin, yleensä hallituksessa oleviin puolueisiin luotetaan, Suominen sanoo.

Suominen uskoo siihen, että Ukrainan tilanne nostaa äänestysvilkkautta europarlamenttivaaleissa. Hän veikkaa, etteivät perussuomalaiset tule menestymään vaaleissa niin hyvin, kuin on ennustettu.

– Totta kai jos verrataan edellisiin eurovaaleihin, niin nämä niin sanotusti populistiset puolueet ja eurokriittiset puolueet tulevat saamaan enemmän ääniä. Mutta en oikein jaksa uskoa mihinkään jytkyyn. Voitto voi olla pienempi, kuin mitä tällä hetkellä uskotaan, sanoo Suominen.

Miten Suominen kommentoi Kataisen päätöstä siirtyä syrjään kotimaan politiikasta? Katso Suomisen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja