Kokoomus suosittelee maskien käyttöä puoluekokouksessaan – keskusta on tilannut kokoukseensa 10 000 maskia, mutta suositusta ei vielä ole

3:21
Miten kaupoissa on valmistauduttu THL:n maskisuositukseen? Katso video!

Kokoomus suosittelee puoluekokouksensa osallistujien käyttävän kasvomaskeja. Keskusta ei ole ainakaan toistaiseksi antanut virallista suositusta maskien käytöstä.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään sekä kokoomuksen puoluekokous Porissa että keskustan puoluekokous Oulussa.

Kokoomuksesta medialle lähetetyssä kokouskutsussa todetaan, että kokouksen kaikkien osallistujien suositellaan käyttävän kasvomaskia.

– Kokouspaikalta on saatavissa yksi maski kokouspäivää kohden. Jokaisen vastuulla on huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä, sähköpostissa sanotaan.

Tyypillisesti kokouksen ohjelmaan kuuluvaa iltajuhlaa ei järjestetä tänä vuonna lainkaan.

Keskustalta ei vielä virallista suositusta

Keskustan puoluekokoukset ovat viime vuosina olleet tyypillisesti noin kahden tuhannen osallistujan suurtapahtumia, ja suurin piirtein samaan osallistujamäärään varaudutaan myös tänä vuonna.

Oulussa järjestettävän kokouksen osalta ei ole toistaiseksi annettu virallista maskisuositusta.

– Olemme olleet liikkeellä jo hyvissä ajoin ja tilanneet maskeja etukäteen. Meillä on tilattuna tarpeellinen määrä maskeja, mutta varsinaisesti suositusta ei ole vielä annettu, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoo MTV Uutisille.

Pirkkalaisen mukaan maskeja on tilattu 10 000 kappaletta.

– Seuraamme tietenkin koronatilannetta ja olemme valmiita toimimaan, mikäli tilanne niin edellyttää, Pirkkalainen kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja