Kokoomus on yhä ymmällään Mika Aaltola -väitteistä

Pöllöraati: Tarjoavatko kriisit presidenttiehdokkaille näytön paikan? 9:59
Pöllöraati ruoti Mika Aaltolan väitteitä.

Kokoomuksen puoluesihteeri on edelleen ymmällään Aaltolan väitteiden takia.

Presidenttiehdokas Mika Aaltolan (sit.) väitteisiin, joiden mukaan kokoomuksesta olisi kesällä pyydetty häntä luopumaan presidenttiehdokkuudestaan, ei saatu selvyyttä lauantaina.

Ilta-Sanomat kertoi perjantaina, että "tärkeä taho" kokoomuksesta olisi pyytänyt heinäkuussa Aaltolaa luopumaan presidenttiehdokkuudestaan.

Aaltolan mukaan hän olisi saanut vastalahjaksi kokoomuksen ehdokkuuden ensi kesän europarlamenttivaaleissa.

Aaltola ei kertonut ehdotuksen tekijän nimeä, koska hänen mukaansa kyseessä oli luottamuksellinen keskustelu. Aaltola ilmoittautui mukaan presidenttikisaan elokuussa.

STT ei lauantaina tavoittanut Aaltolaa kommentoimaan asiaa.

Myöskään kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko ei ollut lauantaina saanut Aaltolalta lisävalaistusta siihen, mihin hänen väitteensä perustuvat.

–  En pysty vahvistamaan tätä tietoa tai väitettä, mikä on esitetty. Perjantaina yritimme itsekin tavoitella Aaltolaa, mutta emme ole tavoittaneet häntä, Kokko sanoi STT:lle kokoomuksen puoluekokouksessa Espoossa.

Kokko ei osannut arvioida, perustuvatko Aaltolan väitteet mahdolliseen väärinymmärrykseen.

–  Tähän on hyvin vaikeaa tai mahdotonta ottaa kantaa. Mikä on ollut se mahdollinen keskustelu tai sen laatu, en pysty sitä arvioimaan näiden tietojen valossa, Kokko sanoi.

–  Tiedossani ei ole, mistä tämä väite on lähtenyt enkä pysty sitä sen takia kommentoimaan.

Koplausväitteet hämmästyttivät

Aaltola sai viime viikolla huomiota väitteillään siitä, että häneen yhteydessä olleet tiedotusvälineet olivat koplanneet yhteen mainostilan oston ja journalistisen näkyvyyden saamisen kyseisissä tiedotusvälineissä.

Aaltola ei halunnut valottaa sitä, mitkä tiedotusvälineet olivat hänelle tällaista koplausta ehdottaneet.

Demokraatti-lehti kertoi keskiviikkona, että Espanjassa toimiva paikallismedia Fuengirola.fi ehdotti Aaltolan kampanjalle ilmoitustilan ja jutunteon yhdistämistä. Fuengirola.fi-lehti ei ole suomalaismedian itsesääntelyelimen Julkisen sanan neuvoston (JSN) jäsen.

JSN:n Journalistin ohjeet kieltävät toimituksellisen aineiston ja ilmoitusten väliset kytkökset.

Lue myös: