Mika Aaltolalle mediaväitteistä kritiikkiä ja ymmärrystä: "Ala-astediskon limboa"

Mika Aaltola torjuu puheet poliittisesta kokemattomuudesta 9:55
Huomenta Suomi: Mika Aaltola torjuu puheet poliittisesta kokemattomuudesta (16.8.2023)

Mika Aaltolan kommentti mainospaikkojen ostamisesta ja lisänäkyvyyden saamisesta mediassa herättää kritiikkiä pikaviestipalvelu X:ssä.

Journalisti-lehden mukaan presidentiksi pyrkivä Mika Aaltola kertoo kirjassaan ja lehden haastattelussa, kuinka hänelle on mainosmyyjien toimesta esitetty vihjauksia siitä, että mainostilan ostaminen voisi johtaa muuhunkin näkyvyyteen lehdessä.

– En mielellään lähde yksittäistä markkinointihenkilöä nostamaan tikunnokkaan. Näitä on pari tullut, joissa vihjataan, että näkyvyys tuottaa näkyvyyttä. En sitä sen kummallisemmin kommentoi, että kuka, Aaltola selvensi sanomisiaan MTV:lle.

Aaltolan kokemus mainoksen ja muun näkyvyyden ”koplauksesta” herättää kritiikkiä, mutta myös ymmärrystä viestipalvelu X:ssä.

Kansanedustaja, niin ikään presidentinvaalien ehdokas Hjallis Harkimo (liik.) pitää Aaltolan puheita pötynä.

– Mika Aaltola höpöttää omiaan. Hän väittää, että ostamalla mainostilaa mediasta saa kaupan päälle myös muuta julkisuutta. Olen ostanut mainostilaa 40 vuotta, mutta tällaiseen en ole törmännyt, Harkimo kirjoittaa. 

Samoilla linjoilla on kansanedustaja Pinja Perholehto (sd.). 

– Luulin ettei rimaa voi enää alittaa, mutta tämä Aaltolan ”kampanja” on varsinaista ala-astediskon limboa. Äänestäisin presidentiksi mieluummin lähes ketä tahansa muuta kuin häntä.

"Asia pitää tietenkin saada käsiteltyä"

Mikäli Aaltolan käsitys mainosmyyjien vihjauksista pitää paikkansa, kyse on journalistin ohjeiden räikeästä rikkomisesta. 

Toimittaja Laura Halminen puolestaan pohtii, että Aaltolan kokemus voi hyvinkin olla tosi. Hän toivoisi Aaltolan vievän asian kyseisten medioiden päätoimittajien tietoon, jotta siihen voitaisiin puuttua.

– Varsinkin pienemmissä medioissa olen itsekin journalistina tavannut myyjinä kaikenkarvaista diilin iskijää samaan tapaan kuin kehnommissa puhelinmyyntiyhtiöissä. Siksi Mika Aaltolan kuvaama tapahtuma on nähdäkseni ihan mahdollinen, Halminen kirjoittaa vastauksessaan Harkimolle. 

– Minusta olisi aiheellista, että jakaisi tietonsa vaikka yksityisesti kyseessä olevien medioiden päätoimittajille, sillä asia pitää tietenkin saada käsiteltyä. Olen varma, että päätoimittajia kiinnostaa, jos oman talon myynnissä tapahtuu kuvattua toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat