Pöllöraadin tuomio: Mika Aaltola enemmän huolissaan omasta kannatuksestaan kuin suomalaisen median tilasta – "Aika trumppilaista"

Pöllöraati: Tarjoavatko kriisit presidenttiehdokkaille näytön paikan? 9:59
Pöllöraati ruoti Mika Aaltolan väitteitä.

Pöllöraati ruoti perjantaina presidenttiehdokas Mika Aaltolan Journalisti-lehdessä esittämiä väitteitä mainosmyynnin vaikutuksesta journalistisiin sisältöihin.

Aaltolan väitteet tulivat kaikille yllätyksenä. 

Mika Aaltola, joka on päässyt mediassa superhelpolla, ottaa kaikista kovimman mahdollisen lekan ja vasaran ja alkaa nuijia mediaa, että te olette aivan hirveitä ja moraalittomia, ihmettelee politiikan toimittaja Linda Pelkonen Ylen Politiikkaradiosta.

Varsinkin, kun paljastuu, ettei tälle ole edes kunnon perusteluja. 

Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki kaipaa enemmän tutkija Aaltolaa kuin populistipoliitikko Aaltolaa. 

Hän heitti synkän varjon kaikkien päälle. Demokraatin paljastus taisi olla, että se on Fuengirola.fi -lehti, joka oli tällä kertaa kyseessä, Kärki sanoo.

Näinkin merkittävä media, jolla on ehkä muutama tuhat lukijaa, Pelkonen lisää. 

Eikä ole Julkisen sanan neuvoston jäsen, Kärki jatkaa.

"Aaltola kaappasi ilmatilan lähes viikoksi"

Julkisen sanan neuvosto JSN on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisenvapautta.

Mikäli ei ole Julkisen sanan neuvoston jäsen, ei ole sidottu siihen, miten mainonta ja journalismi erotetaan toisistaan. 

Annan kyllä pisteet Aaltolalle. Presidenttikampanja on ollut niin laimea, että hän onnistui tällä vedolla kaappaamaan ilmatilan melkein kokonaiseksi viikoksi, veistelee MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen

En tiedä, oliko se harkittua ja suunniteltua. niin tai näin, mutta Aaltola yrittää pitää kamppailua käynnissä. Mikäs sen parempi kuin syyttää mediaa kaikesta. Sillä on kaikupohjaa tässä yhteiskunnassa, Ahtiainen naurahtaa. 

Luulen, että hän ei ole kauhean huolissaan suomalaisen median tilasta kuin omasta kannatuksestaan, Kärki jatkaa. 

"Oikeastaan aika trumppilaista"

Uutispäätoimittaja Ahtiainen kysyy, onko Aaltolan kampanjassa havaittavissa rahapulaa.

Hän otti esiin tämän, että mainosta vastaan voisi saada julkisuutta, ja se oli hänen mielestään epämiellyttävä asia.

Hän vaalikirjassaan muutenkin soimii mediaa, että se on vallitsevan olotilan portinvartija. Kun tulee ulkopuolinen, kuten esimerkiksi Mika Aaltola, niin häntä kohdellaan eri lailla, sanoo Talouselämän Kärki. 

Mielestäni on ihan oikeutettua, että äänestäjille, katsojille ja lukijoille kerrotaan, että henkilö, joka ei ole elämässään tehnyt yhtään poliittista päätöstä, voisiko hän johtaa Suomen turvallisuuspolitiikkaa. Pitäähän se selvittää, Jussi Kärki sanoo. 

Linda Pelkosen mielestä on hyvin ikävää, mikäli Aaltola aidosti kuvittelee tilanteen sellaiseksi, kuin hän julkisuudessa esittää.

Onhan tämä populistista ja oikeastaan aika trumppilaista, Pelkonen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat