Kokoomus jätti välikysymyksen, mutta muu oppositio ei ole mukana – Orpo: "Ei ole yhtä yhtenäistä oppositiota"

5:19
Video: Millä toimin kokoomus työllistäisi 60 000 suomalaista?

Kokoomus on jättänyt hallitukselle välikysymyksen, jonka aiheena on työllisyyspolitiikka. Muut oppositiopuolueet eivät ole välikysymyksessä mukana.

Oppositiopuolue tarttuu välikysymyksessään esimerkiksi Antti Rinteen (sd.) hallituksen 75 prosentin työllisyystavoitteeseen.

Välikysymyksessä tiedustellaan myös esimerkiksi sitä, "onko vastuullista lisätä valtion pysyviä menoja tietoisena siitä, että niistä pääosa joudutaan lähivuosina perumaan, jos hallitus ei pysty päättämään riittävistä työllisyystoimista".

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ole mukana

Muut oppositiopuolueet, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit, eivät ole mukana välikysymyksessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan tämä johtuu siitä, että kokoomus halusi tehdä omien halujensa mukaisen välikysymyksen ilman kompromisseja.

Etenkin kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemykset työperäiseen maahanmuuttoon liittyen eroavat vahvasti.

– Olen monta kertaa korostanut sitä, että oppositiossa ei ole yhtä yhtenäistä oppositiota, vaan on erilaisia puolueita, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Essayah Demokraatille: "Me teemme oman lausuman"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi Kalevalle, ettei puolueeseen ole oltu yhteydessä välikysymyksestä. Hänen mukaansa kokoomuksella on "vielä opettelemista".

– Heillä on sellainen kuvitelma, että perussuomalaiset lähtevät heidän apupuolueekseen tällaisiin projekteihin ilman, että meillä on mitään sanomista itse substanssiin. Eihän se tietenkään sillä tavalla toimi.

Demokraatin mukaan kokoomus ei halunnut muokata välikysymystekstiä etukäteen myöskään kristillisdemokraattien kanssa.

– Me teemme oman lausuman. Tulemme omalla lausumalla välikysymyskeskusteluun mukaan. Tällaisella aikataululla on mahdoton saada ryhmääkään kokoon [käymään] tekstiä läpi, puheenjohtaja Sari Essayh sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja