Mainos

Kokoomus hakee veljespuolueidensa suurkongressia Suomeen

Kokoomus haluaa järjestää Helsingissä Euroopan kansanpuolue EPP:n kongressin ensi vuoden marraskuussa. EPP:hen kuuluvat kokoomuksen eurooppalaiset veljespuolueet, ja kongressista tulisi yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä kansainvälisistä poliittisista kokouksista.

Kongressiin osallistuisivat eurooppalaisten EPP-puolueiden puheenjohtajat, Saksan liittokansleri Angela Merkeliä myöten.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun EPP:n kongressi järjestetään Pohjois-Euroopassa. Kongressi on ollut tapana järjestää noin 1,5 vuoden välein. Edellinen oli Maltalla tämän vuoden keväällä.

Päätös pitopaikasta tehdään EPP:n puoluevaltuustossa Brysselissä 4. joulukuuta. Kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeri Minja Timperi kertoo STT:lle, että kongressia tavoitellaan myös muihin maihin, mutta muut hakijat eivät ole vielä julkistaneet hankkeitaan.

Seuraavassa kongressissa EPP:n on määrä valita kärkiehdokkaansa seuraaviin europarlamenttivaaleihin. Viime vaalien kärkiehdokas oli nykyinen komission puheenjohtaja, luxemburgilainen Jean-Claude Juncker. Hän on ilmoittanut, ettei ole enää käytettävänä seuraavissa vaaleissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja