Kokoomus edelleen Ylen kannatuskyselyn ykkönen: "Poikkeuksellisen suosittu"

Perussuomalaisten kannatus nousi lähes prosenttiyksikön edellisestä mittauksesta.

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan kokoomus on Suomen edelleen suosituin puolue 23,4 prosentin kannatuksella.

Puolueen kannatus on ollut parhaimmillaan keväällä 26 prosenttia, mutta kannatus on yhä silti poikkeuksellisen korkeaa, sanoo Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Tuomo Turja Ylelle.

Kuukauden takaisessa mittauksessa kokoomuksen kannatus laski noin kaksi prosenttiyksikköä. Tuolloin julkisuuteen tulivat väitteet siitä, että kansanedustaja Wille Rydman olisi käyttäytynyt ahdistavasti naisia kohtaan. Turjan mukaan tapaus ei näytä aiheuttaneen puolueen kannatukseen isoa kolhua.

Toiseksi suosituin on pääministeripuolue SDP, joka nosti kannatustaan edellisestä mittauksesta puolella prosenttiyksiköllä 20,3 prosenttiin. Puolueen kannatus on ollut nousussa viimeisten kolmen kuukauden ajan.

Seuraavina tulevat perussuomalaiset 16,1 prosentin ja keskusta 11,0 prosentin kannatuksella.

Perussuomalaisten suosio nousi edellisestä mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä, kun taas keskustan kannatus heikkeni saman verran. Keskustan kannatus on laskenut viimeisten kolmen kuukauden ajan.

Turja sanoo tutkimuksen näyttävän, että keskustan äänestäjiä on vuotanut kokoomukselle ja perussuomalaisille.

Taloustutkimuksen tekemässä kannatusmittauksessa puoluekantansa kertoi noin 2 000 ihmistä heinä-elokuussa. Virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat