Ylen kannatusmittaus: Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena – perussuomalaisten suosio laski

Kokoomus jatkaa Ylen kannatusmittauksessa suosituimpana puolueena 21,6 prosentin kannatuksella. Seuraavina ovat SDP 19,8 ja perussuomalaiset 18 prosentilla.

Kärkikolmikosta jokaisen puolueen kannatus laski edelliseen mittaukseen verrattuna. Eniten luisui perussuomalaiset, jonka kannatus laski jopa kaksi prosenttiyksikköä.

SDP:tä lukuun ottamatta oppositiopuolueiden kannatus koheni. Kovin nousija oli 1,4 prosenttiyksikköä kirinyt keskusta. Keskustan kannatus on nyt 12,2 prosenttia.

– Kristillisdemokraatteja ja perussuomalaisia viime vaaleissa äänestäneitä jossain määrin kääntyy keskustan taakse, mutta enimmäkseen se tulee peruskannattajakunnan paluusta keskustan kannattajiksi, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja arvioi Ylelle.

Hallituspuolueista kannatus nousi vain RKP:llä

Seuraavina tulevat hienoisesti nousseet vasemmistoliitto ja vihreät, joiden kannatus on liki tasoissa.

Hallituspuolueista kannatus nousi ainoastaan RKP:lla, jonka kannatus oli 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisessä mittauksessa. 12.2–5.3. kaikkiaan päälle 2 400:aa ihmistä.

Taloustutkimuksen 12.2–5.3. toteuttamassa kyselyssä kysyttiin runsaalta 2 400 ihmiseltä, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Puoluekantansa kertoi yhteensä 1 828 haastateltavaa.

Virhemarginaali on suurimmillaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat