Mainos

Kokoomuksen ryhmäkuri petti: Pelkonen ja Sirén pidättäytyivät äänestämästä – "Me emme voineet antaa ministeri Soinille luottamusta"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi ulkoministeri Timo Soinin luottamusäänestystä toteamalla, että äänestyksestä pidättäytyviä kokoomuksen naisedustajia ei hänen mielestään tulisi rankaista ryhmäkurin perusteella.

– Tämä oli kokoomukselle vaikea paikka. Tässä mentiin niin vaikeisiin arvokysymyksiin. Erityisesti eilisen ryhmäkokouksen jälkeen naisedustajiamme kohtaan esiintyi painostamista ja jopa uhkailun tapaista ja siinä mielestäni meni raja. Kunnioitan naisedustajiemme näkemystä ja heidän arvojaan, Orpo toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Orpo painottaa, ettei hyväksy puolueen naisedustajien vähättelyä. Julkisuudessa on erityisesti ruodittu kokoomuksen Jaana Pelkosen ja Saara-Sofia Sirénin äänestysvalintaa.

Orpon mukaan painostus ja uhkailu ei kuitenkaan ole tullut puolueen sisältä, vaan erityisesti sosiaalisesta mediasta.

Orpolta ymmärrystä

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo kertoo ymmärtävänsä Pelkosen ja Sirénin valintaa.

– Meiltä muutama edustaja pidättäytyi äänestämästä tässä kysymyksessä. Minulle tämä oli helppo ymmärtää ja tämänkaltainen toiminta äänestyssalissa on hyväksyttävää, meillä on mielipiteenvapaus. 

Orpon mukaan eduskuntaryhmä keskustelee erikseen Pelkosen ja Sirénin äänestysvalinnan seuraamuksista. 

Painostus tuli ryhmän ulkopuolelta

– Me emme voineet antaa ministeri Soinille luottamusta, mutta emme myöskään halunneet kaataa hallitusta tässä asiassa, kertoo Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen.

– Valtaan kuuluu aina vastuu, ja olemme valmiita kantamaan seuraukset - mitä ikinä ne ovatkaan, Pelkonen jatkaa.

Sirén kommentoi tapausta toteamalla olevansa harmissaan kysymykseen liittyvästä keskusteluilmapiiristä.

– Pidän hyvin harmittavana, että tästä on tullut sukupuolikysymys. On ensiarvoisen tärkeää, ettei mitään vähättelyä aiheeseen liittyen hyväksytä.

Myös Sirén toteaa tilanteeseen liittyvän painostuksen tulleen ulkopuolelta.

– Kokoomuksen ryhmässä käytiin hyvin tiukkasanaista keskustelua, jossa ei löytynyt ymmärrystä Soinin toimille. Painostus ja kiristys on tullut ryhmän ulkopuolelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.