Mainos

Kokoomuksen Orpo läksytti opposition vaihtoehtoja: "Joulupukin kontista kaikille mukavaa – joku muu maksaa"

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kritisoi opposition vasemman laidan talouslinjauksia "joulupukin kontiksi". Orpon mielestä vasemmalle kallistuvien oppositiopuolueiden varjobudjeteissa luvataan mukavia asioita kaikille, mutta laitetaan samalla joku muu, kuten yritykset, maksajaksi.

Kokoomuslainen Orpo ja keskustalainen pääministeri Juha Sipilä arvioivat eduskunnassa, että suurimman oppositiopuolueen SDP:n vaihtoehtobudjetin rahoituksesta puuttuu realismia ja siinä on "höttöisyyttä".

Hallituksesta kritisoitiin muun muassa SDP:n varjobudjetin ehdotusta, että budjettipanostuksia rahoitettaisiin Sitran ja Suomen Pankin taseista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että varoja tarvittaisiin kotimaisiin investointeihin ja talouskasvun vahvistamiseen.

Rinteen mielestä keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen talouspolitiikka suosii muun muassa rikkaita ja hyvätuloisia yrittäjiä. Rinne sanoo, että valtion talouspolitiikkaa linjattaessa pitäisi huomioida ennen kaikkea pienet ja keskisuuret yrittäjät.

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vakuutti, että hallituksen politiikasta hyötyvät myös pienemmät yritykset.

Valtiovarainministeri Orpo torjui suuren salin vasemmalta laidalta jälleen esitetyt vaatimukset kilpailukykysopimuksen avaamisesta ja palkansaajien aseman parantamisesta sopimuksessa.

– Ei voi perua tehtyjä päätöksiä, Orpo painotti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.