Kokoomukseen siirtynyt Simon Elo: "Olen ollut useammassa puolueessa kuin olisi ihmiselle terveellistä"

Vieraana poliittista kotiaan etsivä Simon Elo – Paavo Väyrysen nyrjähtänyt nilkka esti haastattelun 7:33
Kokoomukseen siirtynyt Simon Elo otti MTV:n Uutisaamun haastattelussa kantaa muun muassa kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyöhön.

Eduskunnasta viime vaaleissa tippunut Simon Elo ilmoitti maanantaina liittyvänsä kokoomukseen. MTV:n Uutisaamussa hän otti kantaa myös uuden puolueensa ja perussuomalaisten mahdolliseen yhteistyöhön.

Elo on poliittisella urallaan ehtinyt olla mukana kristillisdemokraateissa, perussuomalaisissa, sinisissä ja nyt kokoomuksessa. Lisää vaihdoksia ei ole enää luvassa, vaan hän sanoo olevansa sitoutunut kokoomukseen, jota hän luonnehtii maltilliseksi oikeistopuolueeksi. Elo sanoo "löytäneensä itsensä".

– Täytyy sanoa, että olen ollut useammassa puolueessa kuin on ihmiselle terveellistä. Mutta se on elettyä elämää enkä lähde mitään katumaan. Onhan ihminen useammassa ihmissuhteessakin eikä niitä kaduta. En olisi sama ihminen tai sama poliitikko, jos en olisi tätä tietä käynyt läpi, Elo kertoo. 

Viikonloppuna kokoomuksen helsinkiläinen kansanedustaja Wille Rydman herätti huomiota kehottamalla puoluettaan yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Tähän reagoi muun muassa Helsingin kokoomuslainen pormestari Jan Vapaavuori, joka torjui ehdotuksen jyrkästi.

Itseään "tolkun oikeistokonservatiiviksi" kutsuvan Simon Elon mielestä mitään puoluetta ei pitäisi sulkea kategorisesti pois yhteistyöstä.

Antti Rinne teki keväällä sen virheen, ettei ottanut perussuomalaisia edes hallitustunnusteluihin. Silloin puolue pystyi sanomaan, että suuresta äänimäärästä huolimatta heitä ei hyväksytä edes tunnusteluihin. Tällaista virhettä ei pidä tehdä.

Poliittisista tavoitteistaan Elo mainitsee vuoden 2021 kuntavaalit, joissa hän tavoittelee kolmatta kautta Espoon valtuustossa. Seuraavista eduskuntavaaleista hän ei ole vielä päättänyt.

Lue myös:

    Uusimmat