Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kokkien MM-kilpailut käynnissä – tätä tarjoilee Suomi

Juho Ekegren ja Mika Palonen ovat valmistuneet Bocuse d'Or mittelöön huolella
Juho Ekegren ja Mika Palonen ovat valmistuneet Bocuse d'Or mittelöön huolella
Julkaistu 29.01.2013 12:46

Maailman parhaat kokit mittelevät parhaillaan Ranskan Lyonissa arvostetussa Bocuse d'Or -finaalissa. Suomea kilpailussa edustaa kokki Mika Palonen ja hänen assistenttinsa Juho Ekegren.

Lyonissa on kaikki valmista maailman parhaiden kokkien mittelöön. Suomea edustavan Mika Palosen kilpailu alkoi tänään tiistaina klo 9.10 Ranskan aikaa. Suomen ja Palosen lopullinen sijoitus kokkien meastaruustaistelussa selviää keskiviikkoiltana.

Villiruokaa ja kotimaista kaviaaria

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo-Säätiön mukaan viimeinen kenraaliharjoitus valoi Suomen edustajiin Mika Paloseen ja assistentti Juho Ekegreniin vahvaa uskoa: piikkikampelan ja hummerin liitosta tuli halutunlainen. Villiruokateema maistuu villiruusuna hummerikastikkeessa. Kansallista elementtiä edustaa puikulaperunakroketti ja annoksen kruunaa kotimainen kaviaari.

Myös Harri Koskisen lihalle suunnittelema vati ajettiin sisään Lyonin viimeistelyharjoituksissa ja on valmiina hurmaamaan tuomariston suomalaista luontoa imitoivine muotoineen. Irlantilaiseen härkään tuovat metsän makua katajanmarjat, sienet ja jäkälä. Maa-artisokka ja vuohenmaito tulivat Suomesta kannustusjoukkojen mukana.

Uusia tuulia kokkien MM-kilpailussa

Bocuse d´Or uudistui tänä vuonna, ja kilpailijoilta vaadittiin vielä kilpailua edeltävänä päivänä pistäytymistä viiden maanosan torilla, jolta he poimivat raaka-aineet kala-annoksensa kahteen lisäkkeeseen. Reseptit piti ideoida saman tien ja kilpailun käynnistyessä valitut raaka-aineet odottavat käsittelyä kisakeittiössä.

– Sain porkkanaa, purjoa ja varsiselleriä, joista olin suunnitellut tekeväni kalalle kaksi pakollista lisäkettä. Suunnittelin ne varman päälle, koska emme tienneet ennakkoon, mitä torilta saa, Mika Palonen kertoo.

Kestävä kehityskin on saapunut Bocuse d´Oriin: kilpailijoita rangaistaan raaka-aineiden tuhlailusta. Palonen hyödyntää torilta poimimansa porkkanan inkiväärillä maustettuun mousseen ja hauduttaa purjon.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä tuleen joutuvat 12 maan joukkueet. Suomen tiimiä kannustaa Suomi-paitainen joukko, jolla on räikät ja äänitorvet vireessä. Suomi laittaa kaikin keinoin kampoihin kovaäänisille pohjoismaisille ennakkosuosikeille. Suomen kanssa samana päivänä kilpailevat Ruotsi ja Islanti.

Kilpailu jatkuu keskiviikkona 12 joukkueen voimin, ja tulokset julkistetaan keskiviikkoiltana.

Voit seurata Mika Palosen kisapäivää livenä Bocuse d'Orin nettisivuilla.

Lähde: Elo-säätiö

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tällaiset ruoat Suomi tarjoili kokkien MM-kisoissaJohan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussaIrtoaako Suomelle tänään maailmanmestaruus? Kokkikisoissa ennennäkemätön haaste: "Ei ehkä voisi Wolt-kuskeille antaa mukaan"Suomi viides kokkien Bocuse d'Or -mittelössä – useat maat sortuivat pääruoassa kikkailuun: "Ei ollut lopputuloksen kannalta mitään hyötyä"Kokkien MM-kisojen finaalipaikasta kamppaillaan erityisjärjestelyin – tällaisilla ruoilla Suomi tähtää kärkikolmikkoon: "Pakolliset raaka-aineet ovat kiinnostavia"Bocuse d'Or 2016 - maistiaiset
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi

  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa