Maailman parhaat kokit mittelevät parhaillaan Ranskan Lyonissa arvostetussa Bocuse d'Or -finaalissa. Suomea kilpailussa edustaa kokki Mika Palonen ja hänen assistenttinsa Juho Ekegren.
Lyonissa on kaikki valmista maailman parhaiden kokkien mittelöön. Suomea edustavan Mika Palosen kilpailu alkoi tänään tiistaina klo 9.10 Ranskan aikaa. Suomen ja Palosen lopullinen sijoitus kokkien meastaruustaistelussa selviää keskiviikkoiltana.
Villiruokaa ja kotimaista kaviaaria
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elo-Säätiön mukaan viimeinen kenraaliharjoitus valoi Suomen edustajiin Mika Paloseen ja assistentti Juho Ekegreniin vahvaa uskoa: piikkikampelan ja hummerin liitosta tuli halutunlainen. Villiruokateema maistuu villiruusuna hummerikastikkeessa. Kansallista elementtiä edustaa puikulaperunakroketti ja annoksen kruunaa kotimainen kaviaari.
Myös Harri Koskisen lihalle suunnittelema vati ajettiin sisään Lyonin viimeistelyharjoituksissa ja on valmiina hurmaamaan tuomariston suomalaista luontoa imitoivine muotoineen. Irlantilaiseen härkään tuovat metsän makua katajanmarjat, sienet ja jäkälä. Maa-artisokka ja vuohenmaito tulivat Suomesta kannustusjoukkojen mukana.
Uusia tuulia kokkien MM-kilpailussa
Bocuse d´Or uudistui tänä vuonna, ja kilpailijoilta vaadittiin vielä kilpailua edeltävänä päivänä pistäytymistä viiden maanosan torilla, jolta he poimivat raaka-aineet kala-annoksensa kahteen lisäkkeeseen. Reseptit piti ideoida saman tien ja kilpailun käynnistyessä valitut raaka-aineet odottavat käsittelyä kisakeittiössä.
