Kammottava näky: entinen SM-liigatähti jäi makaamaan liikkumattomana jäälle

Slovan Bratislavan ja HK Popradin välisessä Slovakian jääkiekkoliigan ottelussa todistettiin pelottavaa tilannetta, kun SM-liigasta takavuosilta tuttu Tomas Zaborsky jäi makaamaan liikkumattomana jäälle.

Alle kuusi minuuttia ennen perjantaisen ottelun loppua useat pelaajat alkoivat ottaa toisistaan mittaa. Slovan Bratislavan Alex Vyhonsky ja Popradin Ben Betker pudottivat ensin hanskat, ja yhteen ottivat myös Popradin varakapteeni Tomas Zaborsky sekä Slovan Bratislavan Samuel Petras.

Petras väänsi Zaborskyn painiotteella kumoon, niin että tämän pää tärähti jäähän. 35-vuotias Zaborsky jäi makaamaan liikkumattomana, ja hänet jouduttiin viemään paareilla pois kaukalosta. Video välikohtauksesta näkyy Slovakian Extraligan Facebook-sivuilla.

Slovakialaislehti Novy Cas kertoo, että Zaborsky kävi ottelun jälkeen lääketieteellisissä kuvauksissa. Hänen kerrotaan kärsivän selkäongelmista ja kokeneen aivotärähdyksen, eikä hän muistanut Popradin joukkueesta saatujen tietojen mukaan mitään.

Slovan Bratislava voitti ottelun murskaavasti 7–2.

SM-liigasta tuttu

Toista kauttaan Popradissa pelaava slovakialaishyökkääjä Zaborsky tahkosi takavuosina SM-liigaa yhdeksällä sesongilla. Hän edusti Ässiä, HIFK:ta, Tapparaa ja SaiPaa. Kovimmat tehopisteensä hän iski Suomessa kaudella 2011–12 Ässissä: 52 runkosarjamatsin saldona oli tuolloin 35+24=59.    

Zaborsky voitti kyseisellä sesongilla SM-liigan maalipörssin ja hänet palkittiin runkosarjan parhaana pelaajana.

Zaborsky on edustanut myös Slovakian A-maajoukkuetta MM-kisoissa ja olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat