Kokeneen seksiterapeutin vinkit – näin sytytätte kipinän uudelleen!

Kaipaako tunnelma makuuhuoneen puolella piristystä? Seksin saralla ongelmat voivat olla moninaiset. Shirley Zussman, 100-vuotias seksiterapeutti, antaa vinkkinsä niin pariskunnille kuin sinkuille.

Tohtori Shirley Zussman valmistui vuonna 1934, jolloin seksiterapiaa ei ollut edes olemassa. Perheterapeuttina aloittanut Zussman kiinnostui miehensä kanssa ihmisten auttamisesta myös seksin saralla. Zussman on työskennellyt seksiterapeuttina sairaalassa ja hänellä on ollut oma vastaanotto New Yorkissa. Hän myös vastaili Glamour-lehden kysymyspalstan seksikysymyksiin 80-luvulla.

Nyt Zussman on 100-vuotias ja edelleen hän kirjoittaa blogia ja tapaa asiakkaita. Shirley Zussman vinkkasi womenshealthmag.com-sivustolle kahdeksan tapaa, joilla ylläpitää kipinää makuuhuoneen puolella.

Selvitä mitä haluat, äläkä häpeile toimia saadaksesi mitä haluat

Omien halujen selvittäminen on ensimmäinen vinkki, jonka Zussman antaa. Hän suuntaa ohjeensa erityisesti naisille. Naisten ja miesten välinen tasa-arvo seksin ja halujen saralla on lisääntynyt viime vuosikymmeninä. Silti Zussman yhä neuvoo naisasiakkaitaan tutustumaan kehonsa toimintaan, ja selvittämään millaisia seksuaalisia haluja heillä on, mistä he nauttivat – ja vieläpä jakamaan sen kumppaninsa kanssa. Haluista puhuminen kumppanin kanssa osoittaa luottamusta ja siitä syntyy todellista intiimiyttä.

Nosta seksi ykköseksi

Zussman sanoo, että ihmiset hukkuvat kiireiseen ja työkeskeiseen elämäänsä ja unohtavat harrastaa seksiä.

– Se on outoa, koska seksiä on kaupallisella tavalla joka puolella, mutta silti ihmiset eivät harrasta tarpeeksi seksiä, hän sanoo.

Seksin ei tarvitse olla ykkösprioriteetti, mutta rikastuttaaksesi seksielämääsi ja nauttiaksesi sen mukana tulevasta läheisyydestä, on sille varattava aikaa. Zussmanin neuvo on, että seksi pitää merkata kalenteriin.

Luo pyhäkkö seksille

– Tietokoneet, televisiot ja iPadit ovat tehneet makuuhuoneesta työpaikan. Se ei ole intiimi, romanttinen paikka, joten se ei ole hyvä ympäristö seksin harrastamiselle, Zussman sanoo.

Hän kehottaa hankkiutumaan eroon kaikista häritsevistä vempeleistä ja luomaan sellaisen paikan jossa molemmat omistavat aikansa yhdessäololle. Mieti vaikka elokuvien romanttisia seksikohtauksia. Eipä niissäkään virittäydytä tunnelmaan samalla kun uutiset pyörivät taustalla.

Fantasioi rohkeasti

Ruoskalla, ketjuilla ja vibraattorilla saa pientä lisäkivaa seksielämään, mutta tosiasiassa kumppanin kiihottaminen ei vaadi kaikkia maailman leluja. Joskus uusien, yllättävien alusvaatteiden ostaminen riittää.

Zussman kehottaa myös fantasioimaan. Fantasioiden kohteen ei tarvitse edes välttämättä kumppanisi. Fantasoida voi vaikka jostain pornoelokuvan kohtauksesta tai kuumasta näyttelijästä.

– Ei pidä kokea syyllisyyttä jos fantasioi seksin aikana. Se mitä päässäsi on, on aina hyväksyttävää.

Pienessä omituisuudessa ei ole mitään väärää

Zussman sanoo Fifty Shades of Grey -kirjasarjan suosion kiehtovan häntä, vaikkei se häntä yllätäkään. Hän sanoo, että tutkimukset osoittavat naisten kiihottuvan kuvitelmissaan aggressiivista miehistä. Ajatus sadomasokismista kiihottaa, vaikka se ei tarkoita, että se haluttaisiin osaksi omaa seksielämää. Vaikka kaikki naiset eivät haluakaan toteuttaa kuvitelmiaan tosielämässä, kokeilusta ei ole haittaa, jos ajatus kiehtoo.

Seksiä voi harrastaa onnistuneesti ilman sitoumuksia

Seksiä voi harrastaa ilman sitoumuksia ja se voi olla silloinkin mitä mahtavinta. Zussman muistuttaa, että silloin ehkäisyä on syytä käyttää, ei kannata olla liian humalassa eikä kannata pahoittaa mieltään jos kumppanista ei kuulu tulevaisuudessa. Vaikka irtosuhde ei ehkä ole yhtä tyydyttävää kuin seksi vakaassa parisuhteessa, on se kuitenkin täysin hyväksyttävää, kunhan kumpikin osapuoli on asiaan suostuvainen.

Älä unohda esileikkiä

Ihmiset ovat harrastaneet koskettelua ja oraalista seksiä aikojen alusta, koska seksi on niin luonnollista toimintaa. Usein kaikkein nautinnollisinta seksissä ovatkin asiat, jotka eivät liity lainkaan yhdyntään.

Älä huoli kuivasta kaudesta

Oletko huolissasi, että jossain vaiheessa puolisosi kanssa kömmitte ennemmin poispäin toisesta, kuin toistenne päälle? Niin pitkään kun seksi on prioriteetti elämässä, on mahdollista pitää roihu yllä tulevina vuosikymmeninäkin.

– Kyky ja halu olla seksuaalisesti aktiivinen on olemassa niin kauan kuin olet elossa, erityisesti naisilla, Zussman muistuttaa.

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat