Kansainvälinen olympiakomitea oli jälleen yhteydessä tennistähti Peng Shuaihin

23:22
Katso videolta Tulosruudun juttu Peng Shuain katoamistapauksesta.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK kertoi torstaina olleensa toistamiseen videoyhteydessä kiinalaisen tennispelaajan Peng Shuain kanssa.

Peng katosi marraskuun alussa sen jälkeen, kun hän oli syyttänyt Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. KOK:n tiedotteen mukaan tapaaminen kasvokkain on jo sovittu tammikuulle.

– Jaamme saman huolen Peng Shuain hyvinvoinnista ja turvallisuudesta kuin monet muut ihmiset ja järjestöt. Sen vuoksi KOK:n ryhmä piti toisen videopuhelun hänen kanssaan. Olemme tarjonneet hänelle laajaa tukea ja aiomme pysyä säännöllisesti yhteydessä, tiedotteessa sanottiin.

Edellinen videopuhelu Pengin kanssa käyttiin marraskuun 21. päivä. Puhelussa olivat mukana kiinalainen urheiluviranomainen Li Lingwei, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach sekä KOK:n urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho.

Keskiviikon puhelusta ei ole kerrottu tietoja osanottajista. Tenniksen naisten ammattilaiskiertueen WTA ilmoitti keskiviikkona peruvansa kaikki Kiinassa pelattavaksi tarkoitetut turnauksensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja