Lähettikö Peng Shuai maailmalle hätäviestin? Tennistähdestä julkaistun kuvan yksityiskohta herättää huolta

23:22
Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu Peng Shuain tilanteesta.

Tenniksen entinen maailmanlistan ykkönen Peng Shuai katosi muutamia viikkoja sitten. Kiinan valtion median julkaisemat kuvat Pengistä ovat aiheuttaneet huolta. Toimittaja Leta Hong Fincher on tehnyt erityisen huomion Pengistä julkaistusta kuvasta.

Peng oli ennen katoamistaan syyttänyt Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia raiskauksesta. Kiinan valtamedian Global Timesin päätoimittaja Hu Xijin julkaisi sosiaalisessa medissa video- ja kuvamateriaalia Pengistä. Useat ovat olleet sitä mieltä, että materiaali ei kerro täyttä totuutta Pengin tilanteesta.

Hong Fincherin huomio kiinnittyi yhdessä kuvassa olevaan valokuvaan, jossa on mukana Nalle Puh. Suosikkihahmosta on tullut sensuurin symboli Kiinassa. Sitä on käytetty meemeissä, joissa pilkataan, että Kiinan presidentti Xi Jinping olisi samannäköinen.

Nimi Nalle Puh ja presidendistä sekä Nalle Puhista julkaistut kuvat ovat täysin kiellettyjä sosiaalisen median WeChat- ja Weibo-sovelluksissa. Hong Fincher tulkitsee julkaistua kuvaa niin, että kyse olisi avunhuudosta.

– Se on hätäviesti, Hong Fincher kirjoitti Twitterissä.

Alla Leta Hong Fincherin julkaisu. Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu Peng Shuaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja