Mainos

KOK:n palkitsema Kalervo Kummola: Suomalaisella jääkiekolla menee paremmin kuin koskaan

4:11

Kansainvälisen Olympiakomitean tuoreeltaan Pierre de Coubertinin palkinnolla palkitsema Kansainvälisen Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola arvioi, että suomalaisella jääkiekolla menee paremmin kuin koskaan.

MAINOS

MM-mitalipelit
sunnuntaina!

Finaali Ruotsi–Sveitsi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3 (studio 20.00)

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Kummola sai tänä viikonloppuna Pierre de Coubertinin palkinnon ansioistaan urheilun ja olympialiikkeen hyväksi. Palkinnon kautta välitetään Olympiakomitean arvoja: ystävyyttä, kunnioitusta ja erinomaisuutta. Kummola vastaanotti tunnustuksen IIHF:n puheenjohtaja René Faselilta.

C More kysyi Tanskassa MM-kisoja seuranneelta Kummolalta, millaisena hän näkee suomalaisen jääkiekkoilun kokonaiskuvan.

– Minun mielestäni se kuva on kirkkaampi kuin koskaan aikaisemmin. Seuraavina vuosina tulee uusia junnuja ihan roppakaupalla, Kummola sanoo.

Kummola ei painota suuremmin sen merkitystä, että alkulohkonsa voittanut Leijonat putosi Tanskan MM-kisoissa puolivälierissä Sveitsiä vastaan.

– En usko, että se niin iso kolaus oli. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että media monta kertaa aliarvioi näitä maita, kuten Sveitsiä. Niillä on loistava joukkue täällä. Minun mielestäni jäi kuitenkin positiivinen maku. Meidän joukkueemme pelasi hyvää kiekkoa. Nyt saatiin ajettua uusi sukupolvi sisään. Tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta, Kummola linjaa.

4:06

Kummola avasi myös näkemyksiään kansainvälisen jääkiekkoilun murrosvaiheesta.

– Kaikilla joukkueilla on tähtiä ja oikeastaan kaikilla joukkueilla on myös nuoria tähtiä. Jääkiekko muuttuu koko ajan. Tämä muuttuu yhä nuorempien peliksi ja nopeammaksi. Siellä ei huonot luistelijat enää pärjää ollenkaan, Kummola alleviivaa.

Tanska isännöi jääkiekon MM-kisoja ensimmäistä kertaa – mitä uusien maiden MM-kisahaut tietävät Suomen kannalta? Entä onko 16 joukkuetta MM-kisoissa urheilullisesti oikea ratkaisu? Kummola puhuu muun muassa näistä teemoista ylälaidan videolla.

4:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.