Mainos

Stoppi selkäsaunoille? Mertaranta MM-kisojen kuumasta puheenaiheesta: "Massiivinen ongelma"

7:20

Jääkiekon MM-kisojen joukkuemäärä on puhuttanut paljon Tanskassa käynnissä olevan turnauksen aikana. C Moren selostaja Antero Mertaranta on vahvasti sitä mieltä, että joukkuemäärää tulisi laskea.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Mertaranta perkaa myös jääkiekon evoluutiota tällä vuosikymmenellä. Suunnannäyttäjänä on toiminut Kanada.

Tanskan kisojen alkulohkovaiheessa pahimmat rämpijät olivat Valko-Venäjä ja Etelä-Korea, jotka hävisivät kaikki ottelunsa nollakerholaisina. A-tasolla debytoinut Korea teki seitsemässä ottelussa ainoastaan neljä maalia, ja maaliero oli äärimmäisen synkkä -44.

Mertaranta otti asian esille puheenvuorossaan Suomi-Sveitsi-puolivälieräottelun alla.

– Erot ovat kiistatta kasvaneet, mikä on kansainvälisen jääkiekkoliiton ylivoimaisesti suurin murhe. Jotkut maat, kuten Norja, Valko-Venäjä ja Italia, eivät pysty kamppailemaan parhaista pelaajista johtuen muista lajeista. Nämä maat jäävät auttamatta jälkeen, Mertaranta kommentoi. 

A-tasolla on tällä hetkellä 16 maata – Mertarannan mielestä auttamatta liikaa.

– Jos valta olisi, niin A-ryhmän maita pitäisi vähentää, jotta saisimme ykkösdivisioonan A-ryhmään riittävän kovaa kilpailua, ja maat pääsisivät rauhassa kehittämään omaa kiekkoiluaan. Se ei kehitä, että nouset ja putoat jatkuvasti.

– Ensi vuonna mukaan tulee Iso-Britannia ja Italia pelaamaan sillä materiaalilla, mikä heillä on käytettävissä. Tämä on mielestäni suuren jääkiekkoyhteisön massiivinen ongelma. Pienissä maissa kun ei ole pelaajia määräänsä enempää.

Alla olevalla videolla MTV Sportin asiantuntijan Petteri Sihvosen ennakkoanalyysi Leijonien Sveitsi-puolivälierään.

6:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.