Mainos

Kojelautakamera tallensi: Videopeleistä saadut opit auttoivat kokematonta kuljettajaa pitämään auton hanskassa

Videopelien hyödyllisyyttä usein aliarvioidaan. Tämä tapaus on mainio osoitus siitä, millaisia arvokkaita taitoja ne voivat parhaimmillaan antaa.

Brittiläinen Sadiq Rahman oli ajamassa moottoritietä, kun hänen 5-sarjan BMW:nsä joutui yllättäen vesiliirtoon sadan kilometrin tuntivauhdissa. Kyydissä oli 21-vuotiaan miehen lisäksi tämän vaimo, äiti ja sisko, joten hyvin traagisen lopputuloksen ainekset olivat kasassa.

Vasta kolmen vuoden ajokokemuksen omaava nuorimies onnistui kuitenkin pitämään auton hallinnassaan kuin ihmeen kaupalla.

– En ole koskaan kolaroinut, mutta ajettuani liikenteessä kolme vuotta ja pelattuani aiemmin paljon autopelejä, osasin vaistomaisesti kääntää luiston suuntaan, hän kertoi Daily Mailille.

Kaikki muut matkustajat alkoivat huutaa, kun auto lähti luistelemaan, mutta vaimo Aysha pysyi rauhallisena. Osittain siksi, että hän pelkäsi miehensä panikoivan, jos hän itse panikoisi, mutta osittain myös siksi, että luotti miehensä ajotaitoihin.

– Vaimoni kertoi jälkeenpäin, että hän tiesi koko ajan minun hoitavan tilanteen.

Vaikka Rahman ei omien sanojensa mukaan ajanutkaan ylinopeutta, ajoi hän ilmeisen vauhdikkaasti olosuhteisiin nähden. Rahman itse kiitteli myös hyvässä kunnossa olevia renkaitaan, jotka antoivat mahdollisuuden tilanteen pelastamiseen.

Lähde: Daily Mail

***

1:10

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.