Koiria pelkäävä näkörajoitteinen mies sai "opashevosen" – uusi apuri auttaa suunnistamaan liikenteessä

Koiria pelkäävä näkövammainen mies on saanut Iso-Britannian ensimmäisen ”opashevosen”.

Englannissa asuva Mohammed Patel, 23, näkee vain osittain, ja tarvitsee selvitäkseen opastusta. Nyt mies esiteltiin uudelle oppaalleen Digbylle, joka ei kuitenkaan ole koira, vaan amerikanminiatyyrihevonen.

– Minulla on sairaus, jonka takia olen menettänyt näköni. Olen tavannut paljon ihmisiä, joilla on opaskoiria. Mutta minulla on paha koirapelko, josta en ole pystynyt pääsemään yli, joten olikin todella hyvä, kun kuulin, että hevosiakin koulutetaan, Mohammed kertoo.

– Olen aina rakastanut hevosia, mutta on hyvä nähdä nyt edut näkövammaisille ihmisille.

Amerikanminiatyyrihevonen on yksi pienimpiä hevosrotuja maailmassa, ja Digbynkin säkäkorkeus on vain noin 60 senttimetriä.

Auttaa liikenteessä, pesee lattiat

Digbylla on nyt edessään kahden vuoden intensiivinen koulutus ennen kuin siitä tulee Mohammedin täysipäiväinen apuri.

Pienen hevosen on tarkoitus auttaa Mohammedia suunnistamaan liikenteessä, kun eläin muuttaa miehen luokse Lancashireen, Englantiin. Tarkoituksena on myös, että Digby oppii ottamaan pyykit pesukoneesta ja luuttuamaan keittiön lattian.

Vastikään Digby kuljetettiin tapaamaan uutta omistajaansa. Mohammedin mukaan miniatyyrihevosen täytyykin päästä tutustumaan tulevaan kotikaupunkiinsa.

– Luulen myös, että minun täytyy varata itselleni ylimääräinen tunti, kun yritän hoitaa päivittäiset rutiinini, sillä kaikki ihmiset haluavat tulla ja nähdä sen ja koskea sitä, Mohammed sanoo.

Oppii lähes samat asiat kuin opaskoirakin

Digbyä kouluttava Katy Smith kertoo, että tällä hetkellä hän kouluttaa kahdeksaa minihevosta. Hän uskoo, että Digby sopii Mohammedille loistavasti.

– Siinä menee yhtä pitkään tai hiukan pidempään kuin opaskoirien kouluttamisessa. Ihminen voi tarvita kaksi tai kolme opaskoiraa elämänsä aikana, mutta hevosilla on pidempi elämänkaari, Katy kertoo.

– Ne voidaan kouluttaa tekemään paljon samoja tehtäviä kuin opaskoiratkin, kuten avaamaan ovia ja ottamaan pyykit ulos.

Hevosia ollaan hyödynnetty opastehtävissä jo vuoden 2000 alusta lähtien Yhdysvalloissa. Amerikanminiatyyrihevosilla on luonnollinen kyky johtaa.

Villilaumoissa elävien näkevien hevosten kerrotaan ohjaavan näkönsä menettäneitä lauman jäseniä. Miniatyyrihevoset elävät tavallisesti 30 vuotta.

Lähde: FoxNews

***

0:23

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja