Koiria julmasti kohdelleita yhä mukana suojelukoiratoiminnassa – Kennelliitto: "Sotii räikeästi yleistä oikeustajua vastaan"

1:14
Video ei herkille! Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvaamilla videoilla koiria potkitaan ja lyödään.

Suomen Kennelliitto vetoaa Saksanpaimenkoiraliittoon (SPL) ja Suomen Palveluskoiraliitttoon (SPKL), jotta nämä eväisivät suojelulisenssit koiria jumasti kohdelleilta henkilöiltä.

MTV Uutiset kertoi viikko sitten, että koirien kaltoinkohtelusta epäillyt henkilöt voivat edelleen toimia SPL:n ja SPKL:n lisenssien alaisessa toiminnassa. Tällaisia ovat suojelukoirakokeet ja -kilpailut.

– On kestämätön tilanne, jos henkilöt, joiden julmia toimia koiria kohtaan alkuvuodesta esitetyillä videoilla nähtiin, pääsevät mukaan suojelukoirakokeisiin ja -kilpailuihin. Tämä sotii räikeästi yleistä oikeustajua vastaan, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Lehkonen viittaa Oikeutta eläimille -järjestön helmikuussa julkaisemiin videoihin, joilla koiria potkittiin, lyötiin ja kuristettiin suojelukoirakoulutuksessa. Poliisin esitutkinta asiasta etenee kahdessa haarassa Lounais-Suomen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksissa. Epäiltyinä on noin kymmenen henkilöä.

SPL ja SPKL sanovat odottavansa ennen seuraamuksia vahvistettua tietoa videolla esiintyvien henkilöllisyyksistä ja poliisin esitutkinnan tuloksia. 

Kennelliitto vetoaa nyt painokkaasti Saksanpaimenkoiraliittoon ja Suomen Palveluskoiraliittoon, että nämä ryhtyisivät toimiin asiassa. Sen mukaan suojelukoiravideoilla esiintyville henkilöille ei pitäisi missään tilanteessa myöntää suojelulisenssiä.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja