Mainos

Koirapiirit järkyttyivät: Avustusruokaan piilotettu myrkkyä – "Aika surkea juttu"

Jo kertaalleen pelastetut koiranpennut ovat joutuneet myrkytyksen kohteeksi suomalaisten avustamassa löytökoiratarhassa Romaniassa. Seitsemästä pennusta kaksi on kuollut, mutta on viisi tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

Pelastetaan Koirat Ry:n mukaan koirat sairastuttanut rotanmyrkky tuli tiettävästi avustusruuan mukana. Koirapiireissä uutinen on otettu järkyttyneenä vastaan.

– Viisi koiranpentua on hengissä ja ne voivat ihan hyvin tällä hetkellä. Nyt toivotaan, että ei tule enää mitään komplikaatioita ja että koirat pysyvätkin hyvässä kunnossa. Aika surkea juttuhan tämä on, kertoo varapuheenjohtaja Pia Kaikkonen Pelastetaan koirat ry:stä MTV Uutisille.

Pelastetaan Koirat Ry kertoi Facebook-sivuillaan viisi päivää sitten, että Romanian Giurgiussa Magda's Angels Placeen saapui toissapäivänä erään hyväntekeväisyysorganisaation kautta koiranruokaa.

"Kaikki vaikutti normaalilta koiria ruokittaessa, mutta aamulla tarhan työntekijöitä odotti järkyttävä näky. Yhden aitauksen koirat ovat erittäin heikossa kunnossa. Eläinlääkärin mukaan ne on myrkytetty ja todennäköisesti kyseessä on koiranruoan sekaan ujutettu rotanmyrkky. Ruokasäkkejä tarkastaessa havaittiin, että yksi niistä oli varovasti avattu ja suljettu uudelleen."

– Siellä on vielä myös yksi aikuinen koira nimeltä Ballady, jolla on samat oireet. Se ei syö, ja ulosteessa on verta. Tällä koiralla olisi jo koti Suomessa odottamassa.

Tekijä tuskin löytyy

– Myrkyttäjää tuskin saadaan koskaan selville. Lahjoitusruuan mukana se rotanmyrkky tuli ja ketju voi olla pitkäkin. Paikka, josta myrkky oli pussiin laitettu, oli selkeästi oli yritetty piilottaa. Sen me tiedämme, että suomalaisesta avustusruuasta ei ole kyse, sanoo Kaikkonen.

Pelastetaan Koirat ry perustettiin vuonna 2001. Järjestö pelasti ensin koiria Virosta, nykyään se on keskittynyt romanialaisten koirien auttamiseen.

Koirien kohtalo on saanut paljon palautetta, tässä muutamia järjestön FB-sivuilta.

Miten joku voi olla niin julma !?!? 

Voi ei oo todellista!! Mikä helvetti ihmisiä vaivaa!!!!

Varsinaisia paskiaisia noi koiran myrkyttäjät. Jos elämässä ei ole muuta sisältöä niin voi nappasta sen myrkyn itse.

Onkohan tekijällä hyvä mieli jouluna????

Sairasta. Siis niin sairasta. En osaa edes sanoa mitään muuta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.