Mainos

Koiranomistajan kauhunhetket: Lassi-collien syömästä koiranluusta törrötti iso, ruostunut naula

Rovaniemeläinen koiranomistaja koki eilen kauhunhetkiä, kun hänen koiransa jyrsi koiranluusta esiin ruostuneen rautanaulan.

Koiranomistaja vietti ystävänsä kanssa tavallista tiistai-iltaa ja valmistautui pian alkavaan yövuoroon. Puolitoistavuotias pitkäkarvainen collie eli skotlanninpaimenkoira Lassi söi aiemmin samana päivänä ostettua herkkuluuta tyytyväisenä.

Kesken herkuttelun koira väsyi nopeasti ja nukahti. Tällöin luusta paljastui järkyttävä yllätys.

– Siellä oli keskellä luuta ihan ruostunut rautanaula. Se oli ruostunut sisään ja koira oli ehtinyt syödä luuta jonkun matkaa, koiranomistajan isä Markku Leskinen kertoo eilisistä tapahtumista MTV Uutisille. 

Tytär oli pyytänyt isäänsä vastaamaan MTV Uutisten haastattelupyyntöön, koska oli viime yönä itse yövuorossa.

Kauhea paniikki iski

Markku Leskinen asuu tyttärensä luota vähän matkan päässä ja koira on hänelle kuin oma: monet yöt ja päivät se on ollut "isovanhempien" luona hoidossa.

Leskinen saikin järkyttyneen puhelun tyttäreltään eilen illalla puoli yhdeksän aikaan.

– Jyrsiessään koiranluuta koira oli haukotellut ja nukahtanut siihen luun viereen. Sitten tytär näki luussa törröttävän jotain ruskeaa, jota tytär säikähti kovasti.

– Tuli kauhea paniikki ja minun piti lähteä tyttären luokse heti illalla. On soitettu eläinlääkärit ja koira on ollut meillä yön hoidossa, koska tytär oli yön töissä.

Onni onnettomuudessa mukana

Eläinlääkäri neuvoi syöttämään koiralle parsaa, jotta mahdollisesti syöty vaarallinen aine tulisi koirasta ulos. Huolta ei helpottanut lainkaan se, että koira on ollut toipilaana reilu viikko sitten tehdystä leikkauksesta.

Leskinen kertookin, että viime yönä ei montaa minuuttia nukuttu, sillä koiran vointia seurattiin tarkkaan.

– Yö meni hyvin ja aamulla käytiin oikein reippaana ulkona, että ilmeisesti ei mitään ole tapahtunut. Jatkuvasti pitää kuitenkin seurata koiran vointia. Onni oli onnettomuudessa mukana.

Luusta löytynyt rautanaula ei saa ymmärrystä Leskisen perheeltä. Leskinen epäilee naulan joutuneen luuhun valmistusprosessin yhteydessä.

– Ihmetyttää vain, että miten naula on sattunut juuri keskelle luuta ja vielä aivan suorana. Jälkeenpäin se ei ole sinne voinut joutua, koska luu on niin kovaa, Leskinen pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.