Koira kuoli yllättäen iltalenkillä – hyvinkääläinen perheenäiti varoittaa koiranomistajia ja pikkulasten vanhempia "myrkkysyöteistä"

Hyvinkääläisen perheen terve ja hyväkuntoinen koira kuoli sunnuntai-iltana täysin yllättäen kesken iltalenkin ilmeisesti maistettuaan myrkkyä, jota oli laitettu yleiselle kävelyreitille.

Perheenäiti varoittaa kaikkia koiranomistajia ja pienten lasten vanhempia "myrkkysyöteistä" paikallisessa Facebook-ryhmässä.

Naisen mukaan "myrkkysyöttejä" on Hyvinkäällä Mustamännistö-Ahdenkallio alueella.

Perheen tytär oli sunnuntai-iltana puoli seitsemän aikaan perheen koirien kanssa lenkillä Kirkkotien ylittävän metsätien varrella Ahdenkallion puoleisella reitillä, kun yksi koirista maistoi ilmeisesti jotakin myrkyllistä ainetta.

Pikkuinen venäjäntoy-rotuinen koira kulki joukon edellä ja pysähtyi haistelemaan maassa olleita pannukakun näköisiä "leivonnaisia". Ilmeisesti koira ehti myös maistaa "leivonnaisia", ennen kuin tyttö ehti hätistelemään koirat eteenpäin.

Koira kaatui eikä saanut henkeä

Parinkymmenen minuutin päästä pieni koira kaatui yhtäkkiä kesken kotimatkan eikä saanut enää henkeä. Koira kuoli lenkkipolulle.

– En jaksaisi tätä kirjoittaa. Suru tuli niin äkkiä, yllättäen. Kyynelten läpi osoitan nämä sanani sinulle, sinulle, jonka olisi varmasti syytä kääntyä ammattiauttajan puoleen. Sinulle, joka et hallitse omia tunteitasi vaan toimit vihan vallassa, normaalista poiketen. Niin suuren vihan, että suunnitelmallisesti teet tappavat eväät joita viljelet kävelyreiteille, nainen kirjoittaa Facebookissa.

Perheen koira oli neljävuotias ja pienikokoinen, vain puolitoistakiloinen.

– Vihasi sai aikaan suunnattoman suuren surun. Pieni maistiainen riitti... Kesken iloisen iltalenkin, veit elämän meidän niin rakkaalta koiraltamme, nainen kirjoittaa.

Nainen toivoo, että ilmeisesti myrkytettyjä "pannukakkuja" maahan levittänyt ihminen ymmärtäisi tekonsa seuraukset, sillä myös pienet lapset voivat koskea maassa oleviin "leivonnaisiin".

– Kaikille koirienomistajille toivon onnellisempia kävelylenkkejä ja elämäniloisia hännänheilutuksia. Pitäkää rakkaistanne, niin ihmisistä kuin lemmikeistänne, edelleen hyvää huolta ja muistakaa noudattaa ääretöntä tarkkaavaisuutta ulkoillessanne, nainen kirjoittaa.

Perhe kertoo tehneensä poliisille rikosilmoituksen tapahtuneesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja