Jyväskyläläisen Evan Chica-koira joutui toisen koiran raa'an hyökkäyksen kohteeksi: "Tämä on ollut raskasta – kyseessä on todella tärkeä perheenjäsen"

Jyväskyläläisen Evan Chica-koira joutui raa'an hyökkäyksen kohteeksi:"Tämä on ollut raskasta" 0:32

Jyväskylän Vaajakoskella asuvan Eva Keinosen sekarotuiseen Chica-koiraan ommeltiin useita tikkejä sen jälkeen, kun vapaana juossut napurin koira hyökkäsi yllättäen sen kimppuun.

Perheen kauhunhetket alkoivat siitä, kun Keinosen mies oli ollut takapihallaan ulkoiluttamassa 9-vuotiasta Chicaa ja pariskunnan toista koiraa.

Naapurin koira teki yllätyshyökkäyksen, jossa Chica-koira sai pahat puremavammat. Sillä näkyi aluksi parin sentin haava, mutta myöhemmin eläinlääkäri löysi lisää haavoja, joilla oli syvät ontelot.

– Toivoisin, että ihmiset huolehtisivat koiristaan ja pitäisivät niitä hihnan päässä tai aitauksessa. Olen huolestunut siitä, että moni luottaa koiriinsa liikaa eikä huomioi niiden viettejä tarpeeksi, Keinonen pohtii.

"Kyseessä on todella tärkeä perheenjäsen"

Keinonen kertoo olevansa kuitenkin huojentunut siitä, ettei Chicalle käynyt pahemmin, vaikka koira onkin vielä väsyksissä ja kipeä.

Järkytys oli silti kova, sillä mitään vastaavaa ei ollut sattunut aiemmin hänelle itselleen tai kenellekään hänen ystäväpiirissään.

Keinonen julkaisi ikävännäköiset kuvat pahatuneesta Facebookissa. Lukiessaan myöhemmin julkaisun kommenttikenttää Keinoselle valkeni, että vastaavissa tilanteissa monen koiralle on käynyt vielä huonomminkin. Hän kertoo aina pelänneensä, että hänen koirilleen sattuisi jotain tämänkaltaista.

– Olen aina ajatellut, että hyi kauheaa jos jotakin tällaista kävisi omalle kohdalleni. Järkytyin lukiessani julkaisun kommentteja, kun ihmiset alkoivat kertoa omia kokemuksiaan ja joillakin oli jopa koira kuollut.

– Tämä on ollut raskasta, koska kyseessä on todella tärkeä perheenjäsen, Keinonen huokaisee.

Rikosilmoitusta hän ei ole kuitenkaan tehnyt asiasta, koska uhri on lemmikkieläin. Chica on saanut tapahtuneen jälkeen eläinlääkärin hoitoa ja on hiljalleen paranemaan päin. 

Lue myös:

    Uusimmat