Koira-aihe hymyilytti Putineita - näin pariskunta edusti vuosien varrella

Putinien pariskunta on esiintynyt vuosien varrella yhdessä vain harvoin.

Harvoista yhteishaastatteluista käy ilmi muun muassa se, että presidentti lemmikkikoira on Vladimir Putinille tärkeä. Aiheesta puhuminen oli mieluisaa myös Ljudmila Putinalle vuonna 2003, kun pariskunta kommentoi koiransa perheenlisäystä vaaliuurnilla Moskovassa.

Avustaja: Putinien ero ei vielä virallisesti voimassa

Venäjällä on uutisoitu laajalti maan presidenttiparin eilinen eroilmoitus. Presidentti Vladimir Putinin lehdistöavustajan mukaan pari ei vielä ole virallistanut eroaan.

Dmitri Peskov kommentoi ntv.ru-sivulla, että kysymys virallisesta erosta ei ole enää tärkeä, koska päätös on tehty. Kremlissä ei ole hänen mukaansa tietoa Ljudmila Putinan suunnitelmista eikä esimerkiksi hänen tulevasta asuinpaikastaan.

Median haastattelemat tutkijat arvioivat, ettei erolla ole vaikutusta Putinin suosioon.

– Täytyy sanoa, että Putin osoitti ennen kaikkea inhimillistä rohkeutta, kommentoi eroilmoitusta politologi Vladimir Slatinov uutistoimisto Ria Novostille.

-Päätös ei ollut varmasti helppo, sillä Putin on poliitikko, joka on pitänyt yksityiselämänsä piilossa.

Putinit avioituvat 30 vuotta sitten. Pariskunnan vaikeuksista oli huhuttu jo pitkään.

Komsomolskaja Pravda siteeraa läntisiä lehtiä, jotka kertovat, että Venäjällä valtionpää on edellisen kerran eronnut puolisostaan 300 vuotta sitten. Kyseinen herra oli tsaari Pietari I (Suuri), joka hylkäsi ensimmäisen vaimonsa vuonna 1698.

(MTV3 - STT - AP)

Lue myös:

    Uusimmat