Kohutun Airiston Helmen kahden ensimmäisen saaren myynnistä on jo sovittu – kiinteistöt myydään rikostutkinnan takia, venäläinen liikemies ei halua enää viettää aikaa Suomessa

Airiston Helmen saarista jo kahden myynnistä on sovittu, kertoo Airiston Helmen ja sen omistajan lakimies Kari Uoti.

Kyseessä on kaksi pienempää saarta, ja kummankin kauppahinta on satoja tuhansia euroja.

Uotin mukaan kaupoista on maksettu jo käsirahat.

Tieto saarten myynnistä toi ostajaehdokkaita

Uotin mukaan tieto saarten myyntiin tulosta käynnistä valtavan kyselytulvan, joiden tuloksena kahden saaren myynnistä on nyt sovittu.

Uoti kertoo, että vielä on paljon keskusteluja käytävänä erilaisten ostajaehdokkaiden kanssa. Neuvottelut koskevat kaikkia Airiston Helmen kiinteistöjä. Julkisia myynti-ilmoituksia ei ole siksi toistaiseksi ollut tarve tehdä.

– Tässä on ollut aika paljon puuhaa hoitaa näitä kyselyitä, Uoti kertoo.

Saariin liittyy talousrikostutkinta

Airiston Helmi päätti myydä hallussaan pitämänsä kiinteistöt toisaalta sen vuoksi, että poliisitutkinta estää sen liiketoiminnan, toisaalta siksi, että kiinteistöjen omistaja ei halua enää tutkinnan vuoksi viettää aikaa Suomessa.

Airiston Helmi nousi julkisuuteen poliisin tehtyä kiinteistölle näyttävän ja suuren mittakaavan ratsian. Asiassa on kerrottu tutkittavan talousrikoksia, ja kiinteistöistä takavarikoitiin huomattavasti käteistä rahaa. Saaret omistava venäläinen liikemies kiistää rikokset.

Lue myös:

    Uusimmat