Myyntiin tuleva Airiston Helmi on herättänyt hurjasti kiinnostusta jo etukäteen, venäläisen miljonääriomistajan lakimies kertoo: ”Piti laittaa puhelin jääkaappiin rauhoittumaan”

Näin Airiston Helmen omistamat alueet ovat muuttuneet 1:30
Katso videolta Airiston Helmen kiinteistöjä ilmakuvina. Kuvat paljastavat Airiston Helmen tonttien muutokset.

Myyntiin tulevan Airiston Helmen kiinteistöt ja omaisuus ovat herättäneet jo ennen myynti-ilmoitusten julkaisua merkittävää mielenkiintoa mahdollisissa ostajaehdokkaissa, kertoo yhtiön lakimies Kari Uoti.

– Kohteista on tullut huomattavan paljon kyselyitä. Olen aika vähän ollut kiinteistömyyntihommissa, mutta vaikuttaa siltä, että kiinnostusta on huomattavan paljon, hän kommentoi.

– Eilisestä alkaen on puhelin soinut niin, että on pitänyt laittaa puhelin jääkaappiin rauhoittumaan, hän sutkauttaa.

Tutkintatoimet herättivät muuttohalut

Myyntiin on tulossa Airiston Helmi -yhtiön ja yhtiön omistaja Pavel Melnikovin omaisuutta. Uoti kertoo, että myynti-ilmoitukset kiinteistöistä julkaistaan lähiaikoina.

Melnikov on hankkinut Turun saaristosta lukuisia kiinteistöjä, joita voi luonnehtia hulppeiksi. Uoti kertoo miehen keräilleen kauniita saaria voidakseen viettää niillä aikaa.

Poliisi epäilee kiinteistöihin liittyvän talousrikoksia, joiden tutkinta tuli julkisuuteen viranomaisten tehtyä näyttävän, ison mittakaavan kotietsinnän kiinteistöihin viime syksynä.

Uoti kertoo myynnin taustalla olevan yrityksen selvitystila sekä tutkinnan aiheuttamat liiketoiminnan vaikeudet.

Hän myöntää, että taustalla on myös viranomaistoiminnan aiheuttama epämukavuus.

Uoti kuvailee päämiehensä aivoituksia siten, että jos oleminen tehdään jossain vaikeaksi, henkilö valitsee mieluusti jonkin toisen paikan viettää aikaa.

– Vieraanvaraisuus muuttui vähän kalseaksi, hän kuvailee päämiehensä kokemusta kohtelusta Suomessa.

Kari Uoti vieraili Rikospaikka-ohjelmassa kertomassa oman Airiston Helmi -tutkinnasta päämiehensä näkökulmasta.

Lue myös:

    Uusimmat